Verhaal
20 februari 2024

Premium Selectie

Het succes van aandacht

Veranderende marktomstandigheden vragen om creatieve oplossingen. De verkoop van een nieuwbouwwoning benaderen als die van een bestaande woning is in sommige woningbouwprojecten een nieuwe, tijdelijke realiteit geworden. Om onverkochte woningen in aanbouw aantrekkelijker te maken is ‘Premium Selectie’ in het leven geroepen; een selectie van woningen waar extra aandacht aan wordt geschonken.

Veranderende woningmarkt
Inschrijven voor een nieuwbouwwoning in de hoop dat je er één toegewezen krijgt blijft met de krapte in de woningmarkt nog steeds de normaalste zaak van de wereld. Uiteraard alleen als prijs en aanbod aansluiten bij de lokale woonbehoefte. “Door het effect van stijgende rentes en financiële onzekerheden zagen we dat vooral woningen in het hogere segment lastiger te verkopen waren”, legt Frank uit. “Daar moesten we op anticiperen. Met Premium Selectie proberen we deze beperkte selectie van onverkochte woningen in aanbouw met meer aandacht én service door een persoonlijke huismakelaar zelfstandig te verkopen.”

Huismakelaar
Het idee van de huismakelaar is volgens Frank simpel. “Ons reguliere woningaanbod wordt en blijft door onze vaste projectmakelaars verkocht, maar een aantal duurdere, onverkochte woningen die al in aanbouw zijn krijgen een ‘speciale behandeling’. Deze woningen nemen we van de projectmakelaars over met onze eigen huismakelaar Shelley. Zij is binnen Van Wanrooij een vast aanspreekpunt voor de kopers en is de spin in het web gedurende het aankoopproces. Ze kan snel schakelen met de bouwers over de (on)mogelijkheden die er nog zijn. Ze komt bij kopers thuis voor een aankoopplan op maat.” Shelley is trots dat ze deze extra service kan bieden. “Het is echt een andere aanpak dan een project van 20 woningen verkopen. Het komt aan op net wat extra maatwerk, nog beter luisteren naar de wensen die er zijn, een nóg snellere afstemming met de aannemer en meer persoonlijke begeleiding. Echt premium dus.”

Shape “Kopers van woningen uit onze Premium Selectie hebben het beste van twee werelden: alle voordelen van een nieuwbouwwoning én een snelle oplevertermijn.”

Frank Schoones

Marketing & PR

Snel wonen is minder keuzes
“We benaderen deze woningen als een bestaande woning”, vertelt Frank. “Niet alleen in de begeleiding naar de kopers toe, maar ook in hoe we de woningen online vermarkten. Daar zit een uitgekiende strategie achter.” Naarmate de bouw vordert zijn er steeds minder keuzeopties voor kopers beschikbaar. Maar wat kan er nog wel? Shelley vindt het prettig dat ze hierover intern sneller kan checken wat de mogelijkheden zijn. “Omdat het vaak om dezelfde vragen gaat qua meer- en minderwerk, gelden dezelfde vraagstukken ook voor andere onverkochte woningen binnen het project of binnen Premium Selectie.”

Ieder voordeel heeft z’n nadeel
Een groot voordeel voor de koper is dat het nieuwe huis vaak al te bekijken is. Dit betekent dat mensen ook al snel kunnen verhuizen. “Ze hebben lagere overbruggingskosten, het totale financiële plaatje is duidelijk én hun huidige woning kan snel in de verkoop. Ze weten al precies wanneer de woning klaar is en kunnen daar rekening mee houden in hun planning. We zien dat mensen dan sneller een keuze durven te maken. De woning heeft alle voordelen van nieuwbouw, alleen is deze al in aanbouw.

Omdat kopers zelf niet alle meer- en minderwerk keuzes kunnen maken, kiezen wij voor een uitgekiend optiepakket met de meest gekozen opties van eerdere kopers van een project om zo de woningen zeer compleet aan te kunnen bieden.

Shape “Dit is een ideale manier van een woning kopen. Kopers zien het resultaat al én ze hebben direct een beeld bij de plek. Daarbij krijgen ze een premium behandeling en veel zekerheid.”

Shelley Schellekens

Huismakelaar

Een nadeel kan zijn dat mensen weinig keuze hebben in een bouwnummer. Het gaat vaak maar om één of twee woningen per project die nog onverkocht zijn. Een ander nadeel is de beperkte keuzevrijheid in opties. Wij maken alvast ‘full-option’ keuzes voor ze, maar de koper wil zelf vaak ook nog keuzes maken. Dat kan niet altijd meer, dus daar communiceren we duidelijk over en denken daar goed in mee.”

Premium wonen
“Premium betekent dat we de woning exclusiever maken. Het gaat veelal over één of enkele woningen in een project. Door de verkoop met een huismakelaar te doen gaat ‘het stof eraf’ en wordt er beter naar de persoonlijke mogelijkheden gekeken.” Shelley benadert het proces als het aanmeten van een maatpak. “Als huismakelaar heb ik één-op-één klantcontact en begeleid ik geïnteresseerden intensief tijdens het aankoopproces. Het persoonlijke contact is premium, de zekerheden van nieuwbouw zijn premium, de hoogwaardige kwaliteit is premium én de totaalaanpak is premium. Dit is toch nieuwbouw kopen zoals je graag zou willen?”

DE VIJF ZEKERHEDEN VAN PREMIUM SELECTIE

1. Snelle beschikbaarheid

De woningen zijn al in aanbouw en dus binnen afzienbare tijd beschikbaar. Kopers hoeven niet lang te wachten op hun nieuwe huis.

2. Hoogwaardige kwaliteit

De Premium Selectie woningen zijn zeer energiezuinig en kennen een hoogwaardige kwaliteit. Omdat kopers niet altijd veel keuze meer hebben, maken wij ‘premium’ keuzes voor ze zodat ze een complete woning kunnen kopen.

3. Aantrekkelijke aankoopvoorwaarden

We bieden flexibiliteit in voorwaarden, financiële condities en mogelijke wijzigingen aan de woningen. We stemmen zo veel mogelijk af op de behoefte van de klant, zodat de aankoop aansluit bij hun wensen en behoeften.

4. Persoonlijke begeleiding huismakelaar

Onze huismakelaar luistert naar de wensen van de kopers en stelt een maatwerk aankoopplan op, afgestemd op de mogelijkheden die er in de bouwfase nog zijn. Zij begeleidt de kopers (ook thuis) gedurende het hele traject en is vast aanspreekpunt.

5. Duidelijkheid en transparant in kosten

De huismakelaar weet direct de kosten van eventuele aanpassingen en kan direct uitsluitsel geven over de mogelijkheden, omdat ze intern snel kan schakelen met het Bouwbedrijf. Zo krijgen kopers snel een duidelijk beeld van het financiële plaatje.

 

Ook interessant

Verhaal
5 maart 2024
Volkel in de versnelling
Verhaal
20 februari 2024
Premium Selectie: het succes van aandacht
Verhaal
5 februari 2024
Verbonden met de omgeving