Samen verder

Woningbouw ontwikkelen en realiseren voor particuliere woonconsumenten, corporaties, beleggers en lokale overheden: daar zijn we goed in. Onze kracht zit in tempo maken, doorpakken en continu blijven optimaliseren. Jaarlijks ontwikkelen we gemiddeld 1.200 woningen, waarvan we ongeveer de helft zelf realiseren. Dat doen we niet alleen. We zetten in op goede, duurzame samenwerkingen met onze vaste partners. Samen komen we immers verder.

Lees ons jaarboek

Optio®

Ons woningconcept Optio® is het fundament om snel, duurzaam en klantgericht te kunnen bouwen. Werken met gestandaardiseerde modellen en een standaard proces met vaste spelregels maken onze werkwijze efficiënter en verkort het bouwproces. Zo kunnen we sneller woningen ontwikkelen en bouwen. Optio® is een proces dat continu  wordt geoptimaliseerd en in nauwe samenwerking met veel partners wordt toegepast.

Koninklijke Heijmans

Sinds september 2023 zijn we onderdeel van Koninklijke Heijmans. Bundeling van de bouw- en ontwikkelkennis, orderportefeuilles en bredere inzet van ons woningbouwconcept Optio biedt een stevig fundament in de samenvoeging. Ton Hillen, Voorzitter Raad van Bestuur Heijmans: “Van Wanrooij heeft sterke posities in buitenstedelijke gebiedsontwikkelingen. Daarbij ligt de focus op grondgebonden woningen en wordt het conceptmatig denken met het woningconcept Optio verder versterkt. Voor Heijmans ontstaat daarmee een woningbouwportefeuille met weer een balans tussen binnen- en buitenstedelijke posities. Met de overname gaan we samen als bedrijven krachtig vooruit in de woningmarkt en kunnen we het verschil maken.”

Shape "De bundeling van onze krachten biedt veel kansen op de woningmarkt. Samen komen we verder.”

Directie John, Clemie en Joris van Wanrooij

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze zakelijke nieuwsbrief