Samen verder

Woningbouw ontwikkelen en realiseren voor particuliere woonconsumenten, corporaties, beleggers en lokale overheden: daar zijn we goed in. Onze kracht zit in tempo maken, doorpakken en continu blijven optimaliseren. Jaarlijks ontwikkelen we gemiddeld 1.200 woningen, waarvan we ongeveer de helft zelf realiseren. Dat doen we niet alleen. We zetten in op goede, duurzame samenwerkingen met onze vaste partners. Samen komen we immers verder.

Lees ons jaarboek

Optio®

Ons woningconcept Optio® is het fundament om snel, duurzaam en klantgericht te kunnen bouwen. Werken met gestandaardiseerde modellen en een standaard proces met vaste spelregels maken onze werkwijze efficiënter en verkort het bouwproces. Zo kunnen we sneller woningen ontwikkelen en bouwen. Optio® is een proces dat continu  wordt geoptimaliseerd en in nauwe samenwerking met veel partners wordt toegepast.

Onderdeel van Heijmans

Sinds september 2023 zijn we onderdeel van Koninklijke Heijmans. Inmiddels is de nieuwe directie ingetreden: een krachtig team dat vastberaden is om verder het verschil te maken in de woningmarkt. In die markt blijven we voorlopig onder de naam Van Wanrooij actief. Algemeen directeur Roland de Waal: “Het is een eer om dit prachtige bedrijf te mogen leiden. Samen zullen we bouwen aan een nieuw hoofdstuk vol mogelijkheden en een succesvolle toekomst voor ons bedrijf”.

Een stukje historie

In 1969 startten de grondleggers Wim en André van Wanrooij een lokaal bouwbedrijf in het Brabantse Geffen. Het bedrijf kende succes en groeide snel, o.a. door de toevoeging van een eigen timmerfabriek en de uitbreiding naar projectontwikkeling. Binnen afzienbare tijd kon Van Wanrooij het complete bouwproces aanbieden aan hun opdrachtgevers. De tweede generatie van de familie – John, Clemie en Joris – bouwde het bedrijf verder uit en hield Van Wanrooij door alle marktontwikkelingen heen op volle sterkte. De verhuizing van het hoofdkantoor naar het Paleiskwartier in Den Bosch in 2022 zorgde voor verdere professionalisering van het bedrijf. Om de continuïteit van de organisatie te garanderen, deden de Van Wanrooij’ers vervolgens een stapje terug en droegen het stokje over aan Koninklijke Heijmans. Hiermee is een nieuw hoofdstuk gestart, waarbij het bedrijf op de vertrouwde manier wordt voortgezet.

Shape “Samen bouwen we aan een nieuw hoofdstuk vol mogelijkheden en een succesvolle toekomst voor ons bedrijf”

Roland de Waal, algemeen directeur

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze zakelijke nieuwsbrief