Verhaal
23 oktober 2023

Thuiskomen in Den Bosch

Een half jaar is ons nieuwe kantoor in Den Bosch alweer in gebruik. Wat begon als een spannende overgang van het vertrouwde Geffen naar ‘de grote stad’, voelt nu als de perfecte, nieuwe thuisbasis. Dat ‘thuiskomen’ is mede te danken aan het uitgekiende interieurontwerp van INBO. Onze collega’s hebben het kantoor vanaf de eerste dag omarmd en geven nu, samen met interieurarchitect Rodi van der Horst, vol trots een inkijkje.  

Zichtbaarheid als ontwerpopgave

Voor Rodi van der Horst, interieurarchitect en partner bij INBO, was de opgave om collega’s meer met elkaar in contact te brengen. “In Geffen zat iedereen in een eigen kamer in lange gangen. De structuur met kamers wilde Van Wanrooij graag behouden, maar het spontane contact moest gestimuleerd en anders georganiseerd worden. De grote vide, de open trappen en de transparante wanden in ons ontwerp waren een belangrijke basis om aan deze wens te voldoen. Bouwkundig gezien waren de plattegronden van dit bestaande kantoor best dwingend en ooit bedacht voor ‘open vloeren’. We wilden de diepte in het gebouw meer laten ervaren en het gebouw ruimtelijk interessant maken, maar dat is best een uitdaging als er ook een kamerstructuur wordt gevraagd.

Door ronde vormen en houten materialen te introduceren hebben we de hoekvormige structuur weten te verzachten. Ook het plafond heeft ontzettend veel aandacht gekregen. Alle techniek is prachtig weggewerkt met geïntegreerde, geluiddempende stroken en een schoon stucplafond. Dat geeft het geheel echt kwaliteit.

Shape “Als een kantoor fijn aanvoelt voor de gebruikers, is dat voor ons een groot compliment”

Rodi van der Horst, INBO

"Nu we een half jaar verder zijn, zien we dat mensen het kantoor omarmen en goed gebruiken. Het grootste compliment voor ons is dat het kantoor fijn aanvoelt. De medewerkers bewegen zich ‘natuurlijk’ door het gebouw en voelen zich er op hun gemak. Ook hun gasten spreken vol lof over de totale beleving. Dat is de mooiste feedback die je als ontwerper kunt krijgen.”

Topplek

Paul Leemans, Projectontwikkelaar

“De nieuwe werkplek in Den Bosch is een verademing. Geffen was relaxt en rustig in een groene omgeving, maar we zaten daar wel een beetje weggestopt. Hier is dynamiek. Het heeft een totaal andere uitstraling. Niet alleen op mij, maar ook op de mensen waar ik mee samenwerk. Veel professioneler. En omdat je veel online werkt zijn de vergaderfaciliteiten en gespreksruimtes hier perfect geregeld. Dit past gewoon veel beter bij het karakter van het bedrijf. Echt een topplek.”

In conditie blijven

Maike van Meurs, Kopersbegeleider

“Ons kantoor in Den Bosch is voor mij meteen mijn dagelijkse beweging. We werken op verschillende verdiepingen en de trappen tussen de verdiepingen zijn ‘pittig’. Als je helemaal boven bent, moet je even op adem komen, heerlijk! Goed voor de conditie, zeg maar. Het weerhoudt mij niet om mijn collega’s op de andere verdiepingen op te zoeken. De kantoorruimtes zijn transparant en daarom weten collega’s onze afdeling goed te vinden. De centrale kern in het gebouw zorgt dat je snel bij iemand bent en dat vind ik prettig. De belruimtes zijn goud waard. Daar ben ik vaak te vinden voor een rustig gesprek.”

Andere vibe

Martijn van den Boogaard, Ontwikkelingsmanager

“Onze nieuwe thuisbasis is echt een prachtig kantoor op een mooie plek in Den Bosch, vlakbij het Centraal Station. Goed te berijden, snel in de binnenstad, moderne faciliteiten, ruime werkplekken, wat wil je nog meer? Als ik gasten ontvang, kan ik op kantoor afspreken of ergens in het Paleiskwartier. Net wat past bij het type afspraak. Het is een hele fijne plek om te zijn. Lekker dynamisch met veel studenten. Echt een andere vibe.”

Ook interessant

Project
17 juni 2024
Ontwikkelovereenkomst De Plantage deelgebied 3
Zakelijk
13 juni 2024
Een stap terug door John, Clemie en Joris van Wanrooij
Project
4 juni 2024
Masterplan uitbreidingswijk Beesd-Noord