Project
16 oktober 2023

Zuidwand Boekel

Sloop definitief gestart

Op maandag 16 oktober was het dan toch zover. De officiële sloop van de Zuidwand fase 1 in het centrum van Boekel ging van start. De openingshandeling, het plaatsen van de sloophamer, werd verricht door wethouder Ben Brands samen met de aannemer Van Mensvoort Veghel b.v. Wethouder Ben Brands: “Ik ben blij dat het project nu eindelijk zover is en dat het slopen van de Zuidwand is begonnen. Het heeft lang geduurd. We weten allemaal dat de Gemeente Boekel er een heel mooi winkelcentrum en appartementencomplex voor terugkrijgt.”

Foto: Wethouder Ben Brands plaatst de sloophamer in de Zuidwand in het centrum van Boekel

Ambitieus centrumplan
Eerst worden de panden aan de zuidkant van het Sint Agathaplein van binnen asbestvrij gemaakt en worden ze gestript. Daarna worden de panden afgebroken. Vanaf november vinden werkzaamheden in de openbare ruimte plaats. Zoals het leggen van nieuwe kabels en leidingen en het plaatsen van een nieuw transformatorhuisje. In het eerste kwartaal van 2024 is de rotonde aan de beurt en wordt de weg langs de Zuidwand verlengd richting het raadhuis om zo meer werkruimte te creëren.

Daarna kan begonnen worden met de wederopbouw van het ambitieuze centrumplan met mooie winkels en ruime appartementen. Blijf via de gemeentelijke website en/of de nieuwsbrieven op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en werkzaamheden rondom de Zuidwand.

Bekijk het aanbod op www.dezuidwand-boekel.nl

Ook interessant

Project
12 juli 2024
Anterieure overeenkomst Hiddinks weide in Hengelo
Project
10 juli 2024
Intentieovereenkomst Entree Zuid in Odijk
Project
2 juli 2024
Feestelijke handeling Zuiderveld-West Nijmegen