Project
23 mei 2023

Asten Loverbosch

Overeenkomst vervolg getekend

Maandag 22 mei 2023 tekenden wethouder Leon van Moosdijk namens Gemeente Asten en Clemie van Wanrooij namens Van Wanrooij Projectontwikkeling de overeenkomst voor een nieuwe wijk van ca. 8,5 ha aan de oostzijde van Asten. Wethouder John Bankers, met de portefeuille wonen, was ook aanwezig bij dit tekenmoment.

De nieuwe wijk is gelegen aan de oostzijde van Asten en ligt ten zuiden van de nieuwbouwwijk Loverbosch. De overeenkomst bevat de afspraken op hoofdlijnen tussen Van Wanrooij en Gemeente Asten. De komende periode gaat de gemeente aan de slag met de verdere invulling van dit plan. 

Van Wanrooij en Gemeente Asten zijn inmiddels vertrouwde partners. In de in aanbouw zijnde wijk Loverbosch ontwikkelde Van Wanrooij eerder in een vlot tempo zo’n 125 woningen. Ook voor de nieuwe fase van Loverbosch (III) hebben we goed nieuws en zoeken we de samenwerking op.

Loverbosch III
In het fraai gelegen plan Loverbosch III worden door Van Wanrooij circa 70 koopwoningen ontwikkeld. Op dit moment wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen. De gemeente streeft ernaar het bestemmingsplan in juli dit jaar ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Bij een positief verloop van deze procedure kan het bestemmingsplan dit najaar onherroepelijk zijn. De start verkoop van de eerste fase in dit Loverbosch III wordt dan ook nog in dit jaar verwacht.

We ontwikkelen in Loverbosch III woningen voor iedere portemonnee; van betaalbare rijwoning tot ruime tweekapper. Dit biedt kansen aan starters, gezinnen, maar ook aan senioren aangezien een aantal levensloopbestendige woningen zijn voorzien. Hiermee zorgen we voor een mooie en gevarieerde bijdrage aan de leefbaarheid van Asten. 

Projectwebsite Loverbosch Asten

Ook interessant

Project
17 juni 2024
Ontwikkelovereenkomst De Plantage deelgebied 3
Zakelijk
13 juni 2024
Een stap terug door John, Clemie en Joris van Wanrooij
Project
4 juni 2024
Masterplan uitbreidingswijk Beesd-Noord