Project
22 december 2022

Niemeskant Volkel

Overeenkomst 186 woningen

Gemeente Maashorst en Van Wanrooij Projectontwikkeling hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de bouw van 186 woningen in Volkel. Wethouder Franko van Lankvelt: “Dat is goed nieuws voor Volkel, dat smacht naar nieuwe woningen.”

Lange tijd kon er in Volkel nauwelijks worden gebouwd. Maar nu kan het dorp zich gaan verheugen op een substantiële uitbreiding. In Niemeskant, het gebied tussen de Boekelsedijk-Vloetstraat en Leeuwstraat, gaat projectontwikkelaar Van Wanrooij 180 grondgebonden woningen bouwen. Daarnaast worden te zijner tijd in de noordwest hoek van het plan zes bouwkavels voor zelfbouw verkocht. Maashorst en Van Wanrooij hebben vanmorgen het voornemen bekrachtigd met een overeenkomst.

Mix van huur- en koopwoningen
Van het totaalaanbod wordt straks ruim een derde verhuurd, verdeeld over de segmenten sociale huur, middelduur en vrijesectorhuur. Bijna de helft van de woningen (koop én huur) valt straks in de categorie sociale- en middeldure huur en goedkope koop. De bouw wordt in fases gerealiseerd, verspreid over een periode van vijf tot tien jaar.

In 2024 bouwrijp
“Goed nieuws voor Volkel, dat smacht naar bouwen”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “We zetten met deze overeenkomst een belangrijke stap in de realisatie van woningen voor deze kern.” Voordat met de bouw kan worden begonnen moet echter eerst het bestemmingsplan worden aangepast. “We streven ernaar om nog vóór de komende zomer de bestemmingsplanprocedure in gang te zetten”, zegt Van Lankvelt. “Als alles meezit kan dan in 2024 worden gestart met het bouwrijp maken.”

Ook Van Wanrooij is blij met de overeenkomst: "We staan klaar om met de ontwikkeling van de woningen aan de slag te gaan. Niemeskant wordt een mooie uitbreiding van de dorpskern", aldus Clemie van Wanrooij.

Ook interessant

Project
1 mei 2024
Ondertekening samenwerkings-overeenkomst De Moer
Zakelijk
15 april 2024
Sponsoring tuin Cello
Project
12 april 2024
Overeenkomsten Oostereng Bussum getekend