Project
2 juli 2024

Zuiderveld-West Nijmegen

Voorbeeldproject voor de toekomst

Een mooi moment voor project Zuiderveld-West in Nijmegen: in deze natuurinclusieve wijk vierden de toekomstige bewoners van 45 nieuwe woningen op 28 juni een klein feestje. Met het vieren van het eindresultaat dat inmiddels zichtbaar wordt, kreeg wethouder Noël Vergunst de eer om een bijzondere natuurinclusieve voorziening van de wijk te onthullen: het slimme, duurzame insectenhotel.

Projectontwikkelaar Helgo Borgers (Van Wanrooij): “In meerdere opzichten kunnen we de wijk Zuiderveld-West een voorbeeldproject voor de toekomst noemen. In deze wijk is er bijzondere aandacht voor het zogenaamde natuurinclusief bouwen.” In de wijk zijn o.a. ingemetselde gierzwaluwkasten, vogelvides voor huismussen en speciale kasten voor vleermuizen te vinden. Ook zijn de afscheidende hekken iets hoger geplaats, zodat egels en andere zoogdieren zich gemakkelijker kunnen verplaatsen. “Op het eerste oog zijn de voorzieningen onzichtbaar, maar ze zijn er wel degelijk!”

Wethouder Noël Vergunst (Stedelijke ontwikkeling) vult aan: “Met Zuiderveld-West bouwen we verder aan ons streven om voor iedereen in Nijmegen een huis te hebben. De speciale aandacht en ruimte voor de natuur maken van dit project een toekomstbestendige ontwikkeling en een voorbeeld van hoe wij bouwen in Nijmegen aanpakken.”

Een persoonlijke toekomstwens

Samen met hun nieuwe buren werd het glas geheven op een mooie toekomst in de wijk. Een bijzonder tintje aan de feestelijke middag: in alle voortuinen stond een whiteboard, waarop de bewoners hun toekomstwens schreven. De polaroids gingen uiteraard mee naar huis.

Vanuit ontwikkelende partij Van Wanrooij werd een speciaal dankwoord uitgebracht aan architecten Bart Weusten en Janira Christiaans. Nu het architectonische eindbeeld steeds meer zichtbaar wordt, is duidelijk te zien dat de uitstraling, kleurstelling en architectuur uitstekend aansluiten bij de reeds bewoonde woningen van Portaal.

Ook interessant 

Project
12 juli 2024
Anterieure overeenkomst Hiddinks weide in Hengelo
Project
10 juli 2024
Intentieovereenkomst Entree Zuid in Odijk
Project
2 juli 2024
Feestelijke handeling Zuiderveld-West Nijmegen