Project
12 april 2024

Oostereng Bussum

Overeenkomsten getekend

Op donderdag 11 april hebben de betrokken partijen van plan Oostereng in Bussum onder maar liefst 3 overeenkomsten hun handtekeningen gezet. Met deze ondertekeningen is de volgende stap gezet in de realisatie van dit bijzondere project. 

De anterieure overeenkomst werd getekend door VOF Bussum, bestaande uit John van Wanrooij, (directeur van Van Wanrooij Ontwikkeling en Bouw), Harm Boelens en Maarten de Gruyter (beide directeur van Boelens de Gruyter), en wethouder H. Bellaart (Gemeente Gooise Meren). Daarnaast werd de koopovereenkomst voor de verkoop van 46 appartementen ondertekend door de leden van VOF Bussum en Jan van Barneveld (directeur De Alliantie Ontwikkeling B.V.).

Tot slot is ook de realisatieovereenkomst getekend tussen Jan van Barneveld en Kees Blotenburg (directeur Kelderman Bouw B.V.). Het ondertekenmoment vond plaats bij De Alliantie in Hilversum. Hiermee zijn mooie stappen gezet in aanloop naar de naderende start verkoop. 
 

Nieuwbouwproject Oostereng 

Plan Oostereng betreft de transformatie van het voormalige datacentrum van KPN, oorspronkelijk opgeleverd in 1973 als telexcentrale voor de PTT. De locatie heeft een interessante historie, met oorspronkelijk duizend telexaansluitingen buiten de Randstad. De apparatuur werd ondergronds gehuisvest in kelders die tot wel 10 meter diep reiken. Het bovengrondse voormalige kantoorgebouw, dat oorspronkelijk drie verdiepingen telde, werd in 1995 omgebouwd tot een datacentrum en heeft deze functie behouden tot 2017.

De locatie wordt getransformeerd tot een nieuwbouwplan: Het plan Oostereng omvat een woongebouw met 46 (huur)appartementen en 2 woonblokken met in totaal 12 grondgebonden woningen, die bovenop de bestaande kelders worden gerealiseerd.

Bekijk de projectwebsite

Ook interessant

Project
1 mei 2024
Ondertekening samenwerkings-overeenkomst De Moer
Zakelijk
15 april 2024
Sponsoring tuin Cello
Project
12 april 2024
Overeenkomsten Oostereng Bussum getekend