Zakelijk
9 januari 2024

Ruim 1000 verkochte woningen in 2023

Snel en slim inspelen op uitdagingen in de woningmarkt, daar draaide het om in 2023. Hierdoor realiseerden wij in december op de valreep alsnog de 1000e verkochte woning van het jaar. Dankzij het toevoegen van kleinere en betaalbare woningtypes binnen ons woningconcept Optio®, de duurzame samenwerking met vaste partners én slimme oplossingen zoals ‘Premium Selectie’ hebben we 2023 met een eindsprint succesvol afgesloten.

Kansen en uitdagingen
We zijn trots op het behaalde resultaat. De woningmarkt kende afgelopen jaar – en nu nog – meerdere uitdagingen waar we direct op hebben ingespeeld. Denk daarbij aan de veranderende wetgeving die een onzeker perspectief creëerde voor investeerders en aan de gestegen hypotheekrente die veel onzekerheid met zich bracht. John van Wanrooij: “Voor starters is het nog altijd moeilijk om aan een woning te komen. Het aantal betaalbare woningen per project is beperkt. Met onze nieuwe XS, XXS en Be-Bo varianten binnen Optio®, zijn we in staat om ook voor deze doelgroep passende woningen te realiseren.”

Verduurzaming binnen Optio
Clemie van Wanrooij: “Het verduurzamen van nieuwbouw blijft een uitdaging. Ook hier verandert de regelgeving continu, stapelen eisen zich op en nemen de kosten toe. Binnen Optio® hebben we inmiddels een aantal bewezen technieken gebundeld om duurzame en extra energiezuinige woningen te kunnen bouwen. Mede dankzij onze vaste ketenpartners kunnen we snel anticiperen op veranderingen in de markt.”

Premium Selectie
Ten slotte hebben we in 2023 ‘Premium Selectie’ in het leven geroepen om de verkoop van onverkochte woningen in aanbouw te bevorderen. Aan een selectie van woningen – met name in het hogere segment – wordt extra aandacht besteed door onze huismakelaar. “Ook dit is een typisch voorbeeld van onze kracht om snel te kunnen anticiperen op een veranderende vraag in de markt.”

Lees in ons jaarboek met het thema ‘de kracht van samen' meer over hoe we verder bouwen aan langdurige samenwerkingen, nieuwe woningbouwprojecten, ons woningconcept Optio® én hoe we woningbouw kunnen versnellen. We zijn er trots op, dus lees snel mee!

Jaarboek 2023

Ook interessant

Project
12 juli 2024
Anterieure overeenkomst Hiddinks weide in Hengelo
Project
10 juli 2024
Intentieovereenkomst Entree Zuid in Odijk
Project
2 juli 2024
Feestelijke handeling Zuiderveld-West Nijmegen