Login kopers

Centrumplan Sint-Michielsgestel van start

vrijdag 6 maart 2015

Wethouder Mathijssen: ‘We gaan daadwerkelijk bouwen aan nieuwe winkels en woningen in het centrum van Sint-Michielsgestel. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente in deze eerste fase samen met Ahold en BrabantWonen een overeenkomst gesloten met Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen. Een lang gekoesterde wens van vele inwoners, ondernemers én de gemeente gaat in vervulling.

‘Ik hoop dat deze start een vliegwiel is voor de andere onderdelen van het centrumplan. Zo ontstaat dan gedurende een periode van 5 a 6 jaar ons centrum. Een centrum waar we graag winkelen, wonen en verblijven.’

Wethouder Mathijssen,werkt bij gemeente Sint-Michielsgestel

Nu de handtekeningen zijn gezet wordt er onmiddellijk gestart met de verdere uitwerking van de plannen. Het ontwerp wordt in samenwerking met de opdrachtgevers (AHOLD, BrabantWonen en de gemeente Sint Michielsgestel) en overige betrokken belanghebbenden uitgewerkt tot een definitief plan. 

v.l.n.r.: Directeur Brabant Wonen Marije Buursink, Burgemeester Jan Pommer, directeur Clemie van Wanrooij en Wethouder Ed Mathijssen

De partijen streven ernaar om in oktober 2015 een omgevingsvergunning aan te vragen voor het gehele plan. Van Wanrooij hoopt kort daarna te kunnen beginnen met de bouwwerkzaamheden voor fase 1 en bij een voorspoedig verloop van alle voorbereidende werkzaamheden zal het totale plan medio 2018 afgerond kunnen zijn.

In de komende periode zal Van Wanrooij i.s.m. de opdrachtgevers met veel enthousiasme en voortvarendheid dit toonaangevende project verder uitwerken.

Het plan bestaat uit 2 fasen. Fase 1 zal bestaan uit een Albert Heijn supermarkt en 22 huurappartementen voor BrabantWonen. Fase 2 zal bestaan uit ca. 1.000 m² commerciële ruimten t.b.v. winkels, 19 koopappartementen en 3 huurwoningen voor BrabantWonen.. De koopappartementen variëren van ca. 80 m² tot ca. 110 m² in verschillende prijsklassen.

Het Dommelsch Huys
< Terug naar project
STMIC_20141121_Cam02.jpg
BouMij-Rianne-.png
Rianne LeijtenBoumij Makelaars