Veelgestelde vragen
Over de nieuwbouwwoningen in project Tichellande in Druten
Nieuwbouw
Algemene informatie over nieuwbouwwoningen
In het Bouwbesluit van de Rijksoverheid zijn regels vastgelegd over o.a. gezondheid, energiezuinigheid en de milieubelasting van nieuw te bouwen woningen. Nieuwbouwwoningen moeten altijd voldoen aan dit Bouwbesluit. Op dit moment geldt onder andere als eis dat nieuwbouwwoningen een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van maximaal 0,4 hebben. Een EPC-waarde van 0,4 betekent dat de woning nog maar 40% van de energie verbruikt die een vergelijkbare woning rond 1990 verbruikte. Het is optioneel mogelijk om een EPC van 0 te realiseren. Informeer hiernaar bij de aannemer die het project gaat uitvoeren. Nieuwbouwwoningen zijn erg goed geïsoleerd (ook de garage), beschikken over vloerverwarming (op de begane grond en optioneel op de verdiepingen) en hebben veelal meerdere zonnepanelen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen zoals hardhouten kozijnen, gebakken gevelstenen en keramische dakpannen. Kijk in de Technische Omschrijving van je woning voor alle specificaties. Naast dat een nieuwbouwwoning heel milieuvriendelijk is, bespaar je dus flink op je maandelijkse energielasten.
Project
Informatie over het nieuwbouwproject Tichellande in Druten
De definitieve verkoopprijzen per bouwnummer worden kort voor start verkoop per bouwnummer vastgesteld. De prijzen vind je vanaf dat moment op deze projectwebsite en op de prijslijst die vanaf start verkoop beschikbaar is bij de makelaars. Bij sommige projecten worden enkele weken voor start verkoop indicatieve verkoopprijzen gecommuniceerd om je alvast een idee te geven. Zo kun je je voorbereiden op wat binnen jouw budget mogelijk is. LET OP: De indicatieve prijzen zijn NIET definitief en kunnen dus nog wijzigen (hoger of lager worden).
Bij de meeste projecten wordt rondom de start van de bouw een kopersbijeenkomst georganiseerd om het verloop van het project toe te lichten. Tijdens de bijeenkomst kun je ook kennis maken met andere kopers in jouw project. Vanwege privacy kunnen wij uiteraard de namen en contactgegevens van andere kopers niet openbaar maken. Een vrijblijvende manier om andere kopers te vinden is via Social Media. Een koper kan een Facebookgroep starten en Van Wanrooij hierover informeren. Wij kunnen dan de andere kopers op de hoogte brengen van deze Facebookgroep. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van hashtags als je een (openbaar) bericht over je aangekochte huis op Social Media plaatst (bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Twitter). Gebruik hiervoor de projecthashtag #Tichellande. Je kunt op Social Media zoeken op die hashtag en wie weet vind je zo berichten van andere kopers in het project. Andere kopers kunnen ook jou vinden op basis van je berichten met hashtags.
Bouwtechnisch
Informatie over installaties
Financieel/juridisch
Informatie over overeenkomsten, notaris, facturen
Op het moment dat een bepaalde bouwfase van het project is afgerond, ontvang je van de verkopende partij een factuur van de betreffende bouwtermijn. De bouw is opgedeeld in ongeveer 9 fasen. Afhankelijk van welke aannemer de woningen realiseert, ontvang je facturen voor je extra gekozen opties (meer/minderwerk) van die betreffende aannemer.