Oosterhout

Het Huys

Omgevingsdialoog appartementen Keiweg Oosterhout

Van Wanrooij Projectontwikkeling ontwikkelt op de hoek Keiweg / Ridderstraat in Oosterhout een appartementengebouw van 64 appartementen met parkeervoorzieningen.

Bestaande panden worden verfraaid
De komende weken worden onder de naam ‘Mural Art Festival’ de bestaande panden aan de Keiweg/ Ridderstraat verfraaid. In de week van 9 t/m 13 mei zullen er voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden.

Vervolgens worden in het weekend van 14 en 15 mei de panden door een aantal kunstenaars omgetoverd tot ware kunstwerken. In de week van 16 mei zijn er workshops voor leerlingen van basisschool De Wissel en het Frenckencollege. Ook worden bewoners van de naastgelegen zorglocatie De Doelen bij het project betrokken. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen en zich door de betrokken kunstenaars te laten informeren over deze moderne kunstvorm. De omwonenden zijn via deze brief geïnformeerd.

Verslag omgevingsdialoog definitief
Vanaf 16 maart jongstleden is het verslag van de omgevingsdialoog in te zien. Respondenten hadden tot en met 3 april de gelegenheid op het verslag te reageren. Er is één reactie ontvangen. Het definitieve verslag is nu hier in te zien. In paragraaf 5 is de reactie opgenomen.

Nieuwe projectnaam!
Onlangs hebben we omwonenden gevraagd om mee te denken over een passende naam voor het nieuwbouwproject. Uit alle suggesties die we ontvangen hebben is een winnende projectnaam gekozen. De nieuwe projectnaam is geworden; ‘Het Huys’. Deze naam verwijst naar één van de zeven slotjes; Slotje Brakestein aan de Ridderstraat welke in een ver verleden ‘Huys’ genoemd werd.

Bekijk hier de globale planning:
 

Omgevingsdialoog: 

  • Publicatie verslag omgevingsdialoog (10 maart '22)
  • Indienen reacties op het verslag - t/m 3 april '22


Ruimtelijke procedure:

  • Ontwerp bestemmingsplan gereed - aug. '22
  • Ter inzagelegging 6 weken - sept.-okt. '22
  • Beoordelen inspraakreacties - nov. '22
  • Vaststelling bestemmingsplan - jan. '23
  • Mogelijkheid tot indienen beroep - feb.-maart '23


Blijf op de hoogte

Heb je interesse om in dit project te gaan wonen? Meld je via 'Volg project' aan voor de projectnieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.

Wil je in de toekomst wonen in dit project?

Heb je interesse om in dit project te gaan wonen? Meld je via 'Volg project' aan voor de projectnieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.

Legenda

  • Project
  • OV
  • Natuurgebied
  • Uitvalsweg
  • Winkelcentrum/Supermarkt
  • Ziekenhuis

Locatie

De locatie van het bouwplan ligt op een bijzondere plek in Oosterhout aan een van de entree’s naar centrum en grenzend aan het stadspark.

De historische linten van de Ridderstraat en de Keiweg vormen de begrenzingen van de locatie. Kenmerkend aan de Ridderstraat zijn de slotjes welke hier aanwezig zijn, deze worden omringd door de Slotparken en het restant van een uitgestrekt lusthof met vijvers en hoog geboomte.

De slotjes zijn omstreeks de 15e eeuw ontstaan en werden bewoond door de Oosterhoutse elite en zijn nu bestempeld als rijks monument. Kenmerkend voor de slotjes zijn de statige verschijningsvorm en de witte gevels.

Huidige situatie

Het ontwerp

Het nieuwe appartementencomplex bestaat uit 64 appartementen en refereert in zijn kleurstelling en verschijningsvorm naar deze slotjes. De traditionele hoofdvormen worden op een eigentijdse manier ingevuld met een tijdloze architectuur.

Stedenbouwkundig hebben we gekozen om op de hoek Ridderstraat / Keiweg een hoogteaccent te maken. Op deze manier wordt een belangrijke route naar het centrum begeleid en gemarkeerd vanuit de Ridderstraat. Het nieuwe appartementencomplex zal in de basis 4 lagen hoog worden op een half- verdiepte parkeergarage. Op de hoek van de Keiweg/ Ridderstraat wordt een 5e  ondergeschikte bouwlaag gemaakt, die wordt vormgegeven door middel van een zadeldak of een terug liggende laag.

Het gebouw wordt qua beeld opgedeeld in kleinere volumes, zodat er een prettige schaal ontstaat die past op deze locatie en bij de omliggende gebouwen. Door verschillende kleuren metselwerk toe te passen wordt dit extra versterkt. Belangrijk in het straatbeeld zijn de twee opengewerkte glazen entrees die het gebouw ontsluiten. De architectuur van het complex is modern klassiek te noemen.

De gevel is opgebouwd uit traditioneel metselwerk met verbijzonderde metselwerk detailleringen rondom de kozijnen. De verticale gevelkozijnen liggen verdiept in het gevelvlak waardoor er een levendige plasticiteit ontstaat. De detaillering is zorgvuldig een verfijnt waardoor er een gebouw ontstaat wat door de tijd mooi zal verouderen. De metselwerk gevels met grote kozijnopeningen hebben een overwegend lichte kleurstelling waardoor het gebouw een vriendelijkere luxe uitstraling krijgt.

Blijf altijd op de hoogte.

Blijf op de hoogte van (toekomstige) nieuwbouw in de regio.
Cookie policy

Van Wanrooij gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar vanwanrooij.nl/privacy. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u Van Wanrooij toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze websites. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen