Gebiedsnieuws
1 november 2023

"De woning heeft een topligging voor ons"

Marijn en Lisa

Marijn en Lisa wonen nu in Eindhoven maar vonden hun droomwoning in Oirschot. Ze waren al ongeveer anderhalf jaar op zoek naar een woning voor hun tweetjes. Al snel kwamen ze erachter dat een woning naar hun wensen in Eindhoven een moeilijke opgave werd. Omdat Lisa voor haar werk in het ziekenhuis in Tilburg maximaal een half uur reistijd mag hebben werd het zoekgebied verkleind tot de dorpen tussen Eindhoven en Tilburg. Eindhovensedijk kwam als winnaar uit de bus; een gezellig dorp precies tussen Tilburg en Eindhoven, met genoeg cafeetjes en een aantal winkels voor de dagelijkse voorzieningen.

Topligging
Marijn: “Eindhovensedijk heeft een mooie ligging omdat het aan het kanaal ligt, waardoor niemand voor je komt te wonen. Binnen 35 minuten ben je via een rechte weg op de fiets in Eindhoven”. Lisa: “De komst van de fietsbrug zorgt dat je binnen een aantal minuten ook in Oirschot bent. Hierdoor heb je de auto niet altijd nodig. Ook de A58 is via deze kant van Oirschot binnen enkele minuten te bereiken.”

Bouwnummer 9, een tussenwoning met 120 m2 woonoppervlakte, voldeed aan hun wensen en viel binnen het budget. De doorslag? “We wilden graag de woningmarkt op, het is een nieuwbouwwoning en had een topligging voor ons”.

Shape “Het huis past perfect bij onze smaak!”

Helemaal naar smaak
Marijn en Lisa hebben dus bewust voor een nieuwbouwwoning gekozen. Lisa: “Bestaande bouw werd erg duur door de oplopende gasprijzen en er werd flink overboden. Een nieuwbouwhuis is goed geïsoleerd, heeft een warmtepomp waardoor je vloerverwarming hebt met een koelfunctie in de zomer, wat ook erg aantrekkelijk is.”

Marijn vult aan: “Daarnaast kan je de woning helemaal naar je eigen smaak inrichten. De keuken, badkamer, of vloer: je hoeft niet te schikken. Ons huis wordt volgens de planning deze zomer opgeleverd, en past perfect bij onze smaak!”

Dorpsverkenning
Maar totdat hun woning wordt opgeleverd zitten ze niet stil. “Ondertussen hebben we al een stadstour gedaan via het VVV kantoor om het dorp beter te leren kennen, zoals de geschiedenis en de authentieke Oirschotse kleur. Tot ons huis klaar is zijn we veel te vinden in de lokale bierbrouwerij Vandeoirsprong.” Met de inburgering zit het dus wel goed!

Worden Marijn en Lisa ook jouw nieuwe buren? Bekijk de laatste woningen in Eindhovensedijk!

Website Eindhovensedijk

Ook interessant

Inspiratie
8 juli 2024
Woningopties 2e verdieping
Inspiratie
8 juli 2024
Woningopties 1e verdieping
Inspiratie
8 juli 2024
Woningopties begane grond