Service

Binnenkijken bij Cocky en Rob

zondag 8 november 2020

Cocky en Rob verhuisden van een appartement naar een ruime woning in Boschveld. “Onze dochter liet ons de brochure voor deze woningen zien, omdat zij er met haar gezin wilde gaan wonen. We dachten meteen: zou dat ook niks voor ons zijn? De uitstraling sprak ons erg aan, net als de ligging van de wijk dicht bij het centrum. We hebben wel eerst gevraagd of ze het goed vonden dat wij in dezelfde buurt kwamen wonen.”

Een geheel eigen stijl

Cocky en Rob hebben in de woning inmiddels een heel eigen stijl gecreëerd met bijzondere meubelstukken, ornamenten, kunstwerken en een opvallende indeling. Zo is de keuken naar de achterzijde van de woning verplaatst. “Daar konden we, ook door de uitbouw van 2 meter 40, een veel grotere keuken realiseren.”

De matzwarte keuken is maar liefst 6,6 meter lang geworden met een werkblad en achterwand van Fiore di Bosco marmer en een Bora inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. Voor de verlichting van het werkblad zijn industriële spots van Modular toegepast. Tegen de wand tussen keuken en zithoek is een groot wandmeubel met oven, magnetron en bergruimte geplaatst. Daarnaast staat een losse ijskast met dubbele deur.

De eettafel in de keuken is uit één stuk gemaakt van een echte boomstam en met een onderstel van gemoffeld staal. Hier kunnen zeker acht gasten genieten van de maaltijd, goed verlicht door de spectaculaire Flowerpower hanglamp van Brand van Egmond. In het oog lopend is zeker ook de grote buffetkast met glazen deuren. “Die kast hadden we al.” Ernaast zien we een schilderij van een stier, door Cocky zelf gemaakt. Daaronder een Limited Edition uitgave van het fotoboek SUMO van Helmut Newton op een speciaal daarvoor ontworpen RVS inklapbaar tafeltje van Philippe Starck.

De zithoek aan de voorzijde van de woning wordt gedomineerd door de met velours beklede loungebank met daarachter een schitterende, enorm grote spiegel. “Die hebben we vanuit Iran naar Nederland laten vervoeren”, vertelt Cocky. Her en der vragen meer kunstvoorwerpen de aandacht. Dat samen eten belangrijk is, blijkt ook uit de grote eettafel op wielen achter de woning. Het open plafond boven de eettafel op het terras biedt mogelijkheden voor het aanbrengen van verlichting en planten.

Op de eerste etage kozen Rob en Cocky voor een vergrote badkamer, waardoor de tweede slaapkamer iets kleiner werd. Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers samengevoegd tot één grote. De zolder is een atelierruimte waar Cocky druk is met keramiek en schilderen.

Meer inspiratie? Lees het interview met de andere kopers!  

Of bekijk het hele kiesmagazine.

  • Timo Sorber_86A6065.jpg
  • Timo Sorber_86A6039.jpg
  • Timo Sorber_86A6027.jpg
Land van Matena
< Terug naar project
AI_vogelvlucht.jpg
Kooyman_Kees_Kooyman.jpg
Kees KooymanKooyman Eigen Huis