Login kopers

Binnenkijken bij Linda en Bert

woensdag 6 december 2017

Linda en Bert kochten een twee-onder-een-kapwoning in Veenendaal. “We waren eigenlijk op zoek naar een bestaande woning, maar het was niet mogelijk iets naar onze zin te vinden. Toen dit huis in Veenendaal Oost op ons pad kwam, waren we direct enthousiast en aangenaam verrast. De wijk is prachtig groen opgezet en de woning is heerlijk ruim. We kregen bovendien relatief veel mogelijkheden om deze naar eigen inzicht in te delen en uit te breiden.”

Van die mogelijkheden hebben Linda en Bert volop gebruik gemaakt. Het is voor hen nu woongenot op maat. Ze kozen voor een uitbouw van de woonkamer aan de tuinzijde, een tweede dakkapel op de ingedeelde en afgewerkte zolderetage en een in twee ruimten gesplitste garage. Ook gingen ze voor extra opbergruimte door een trapkast te realiseren. 

“De uitstraling van de jaren ’30 sprak ons aan en het huis staat op een mooie, brede kavel. Zowel op de begane grond als boven hebben we extra ruimte kunnen creëren, zodat we voorlopig vooruit kunnen. Dankzij de aanpassing van de garage zou je zelfs kunnen zeggen dat de woning al levensloopbestendig is.”

"We hebben de geïsoleerde garage verdeeld in twee ruimten van 3 bij 3 meter. Eén ruimte is bestemd voor de fietsen en het gereedschap. De andere ruimte is in gebruik als een soort bijkeuken, een plek waar onze kinderen hun vuile spullen achter kunnen laten en waar onze poezen kunnen overnachten. Je zou daar in de toekomst ook een kantoortje of een slaapkamer van kunnen maken.”

De brede, gesloten haard biedt sfeer en gezelligheid in de zithoek aan de tuinzijde. Een gashaard was hier niet mogelijk, omdat de woning niet op het gasnet is aangesloten. “Maar we konden deze haard wel in laten bouwen. Dat is natuurlijk heel sfeervol voor de donkere winteravonden.” Heel donker zal het niet gauw zijn in deze kamer met vooral lichte tinten, voorzien van een enkel accent. Mede dankzij de uitbouw van 2,40 meter is hier leefruimte te over.

In de keuken kozen Bert en Linda voor een robuust aanrechtblad met ‘beton-look’, zoals ze het zelf noemen. “Het is een beetje Piet Boon-stijl, strak en toch met een natuurlijke uitstraling.” De kasten zijn hoogglans wit en de afzuigkap voert de etensgeuren direct af naar buiten. “We koken op een inductiekookplaat, dat deden we in ons vorige huis ook al.” De erker geeft een landelijke touch aan de keuken.

De massief houten eettafel is op maat gemaakt en staat in het keukengedeelte van de begane grond, aan de straatkant van de woning. “Op die manier hebben we daar alles bij elkaar, waardoor een fijne leefkeuken is ontstaan, terwijl we de zithoek aan de tuinzijde hebben.” 

Ook boven hebben Linda en Bert alle mogelijkheden benut om meer ruimte te creëren. De badkamer is groter gemaakt en biedt plaats aan een dubbele wastafel, een ligbad én een zeer ruime inloopdouche.

Standaard telde deze etage drie slaapkamers, maar twee kamers zijn hier samengevoegd tot één masterbedroom van vorstelijke omvang. Een bijzondere oplossing is gevonden voor het ophangen van de flatscreen: een soort roomdivider in het midden van de kamer; de andere zijde ervan biedt plaats aan de spiegel. ”Dat was een leuk idee van onze kopersbegeleider”, zeggen Linda en Bert.

Een van de kinderen slaapt op de tweede kamer op de eerste verdieping. Op de afgewerkte zolderetage zijn drie ruimtes gerealiseerd: één slaapkamer voor de andere zoon, een praktische speelkamer en een ruimte die dienst doet als was- en strijkkamer. Naast de standaard dakkapel aan de voorzijde is de zolderetage aan de achterzijde nog van een extra grote dakkapel voorzien. “We hebben hier dus een zee van ruimte. We zijn echt blij dat we op deze manier eigenlijk al onze woonwensen hebben kunnen vervullen”, zeggen Linda en Bert.

Meer inspiratie? Lees het interview met kopers Bionda & Sytze en Sylvia & Bart. Dit jaar vinden er verschillende woon- en tuinbeurzen plaats, bekijk het overzicht met alle data! Lees ook ons artikel met inspiratie om jouw woning in te richten. Van verschillende woningen zijn 3D tours gerealiseerd. Ontdek de ruimte in een rijwoning, rijwoning XL, halfvrijstaande woning en tweekapper.

  • _MG_7000.jpg
  • _MG_6784.jpg
  • _MG_6703.jpg
  • _MG_6580.jpg
  • _MG_6775.jpg
  • _MG_6517.jpg
  • _MG_6539.jpg
De Contreie
< Terug naar project
AI_03.jpg (1)
van_de_water__karin_van_de_erven_02 - 2.jpg
Karin van de ErveVan de Water Makelaars Oosterhout