Login kopers

Kopers aan het woord: "Het kan ons nu niet snel genoeg gaan"

vrijdag 3 juli 2020

“We hebben straks een heerlijke ruime woning met slaapkamer en badkamer op de begane grond. We hebben gekozen voor een uitbouw aan de achterzijde: 2.40 meter extra aan de woonkamer en 1.20 meter aan de slaapkamer. Daarmee hebben we alle ruimte die we wensen en we houden genoeg achtertuin over.”

Annelies en Erik Hoolmans wonen al 18 jaar met veel plezier in de Helmondse uitbreidingswijk Brandevoort. Nog niet zo lang geleden maakten ze eigenlijk de keus hun huidige woning te gaan vernieuwen. Tot ze de tekeningen zagen van de extra brede (semi)bungalows in cluster 19 van plan Hazenwinkel. “Dat zag er toch wel erg leuk uit. We hebben er ons toen verder in verdiept en kwamen al snel tot de conclusie dat we met deze nieuwe woning écht voorbereid zijn op de toekomst”, vertellen Annelies en Erik.

Inmiddels zijn de handtekeningen onder het voorlopig koopcontract nog maar net droog. “Het kan ons nu niet snel genoeg gaan. Ik verheug me ook al erg op het bezoek aan Van Wanrooij Warenhuys in Waardenburg om alle opties te bekijken en de badkamer en keuken uit te kiezen”, zegt Annelies enthousiast.

Levensloopbestendig
Met de keuze voor deze levensloopbestendige (semi)bungalow sorteren Erik en Annelies voor op de toekomst. Erik gaat over twee jaar met pensioen en Annelies werkt nog een paar jaar langer door in haar bedrijf-aan-huis: SiteTurn webdesign & onderhoud. “We hebben dan straks toch het comfort van slapen en baden op de begane grond. Mijn kantoor komt op de eerste verdieping in de kamer met dakkapel. Daarnaast hebben we boven nog een logeerkamer.”

“Brandevoort is een hele fijne wijk. We gaan straks naar een ander, wat rustiger, wijkdeel. De architectuur sprak ons meteen aan en de woningen zijn flexibel in te delen. Ik wil bijvoorbeeld erg graag de keuken aan de voorkant van de woning, zodat de woonkamer aan de achterzijde mooi aansluit op de tuin. Dat is dan meteen mogelijk.” Ook het parkeren op eigen terrein is een pluspunt voor Erik en Annelies. Uiteraard zijn de woningen gasloos en energiezuinig (energielabel A).

“Het is een erg mooi project. De mensen in onze omgeving zijn ook allemaal enthousiast over onze keuze. Als de bouw van start gaat, zullen we elke dag wel even gaan kijken hoe de woning vorm krijgt.” Ze hopen dat poes Sam (16) ook meeverhuisd.

Thorn
Hazenwinkel is een van de groene ‘buitens’ van Brandevoort. Dit stadsdeel gaat de sfeer van het witte stadje Thorn uitstralen, dus met gevels in lichte tinten in een landelijke en gevarieerde setting. De 10 levensloopbestendige (semi)bungalows maken deel uit van cluster 19A, dat verder nog tweekappers en een vrijstaande woning bevat.

  • Annelies en Erik - bnr 41.jpg
  • HWINK_20200304_Cam01_LR.jpg (1)
  • HWINK_20200313_Cam01a_Avond_LR.jpg
  • OPTIO_20200331_RTA_Living_Cam01_LR.jpg
Hazenwinkel
< Terug naar project
HWINK_20190516_Cam08a_LR.jpg
VB&T_Inge-Lewandowski-2.jpg
Inge LewandowskiVB&T Makelaars