Gebiedsnieuws
19 juli 2023

Rustige en gezellige wijk

Oktay en Aylin wonen heerlijk in hun Rijnvliet

“Rijnvliet is een rustige en tegelijkertijd gezellige wijk”

Oktay en Aylin wonen al twee jaar hartje Rijnvliet. Ze genieten volop van het plekje dat ze er hebben. Voor hun zoontje Ayaz is het bovendien een heerlijke plek om op te groeien.

Rustige wijk
Oktay vertelt dat hun verhuizing naar Rijnvliet eigenlijk een spontane actie is geweest.

“Mijn ouders woonden al tien jaar in Overvecht en waren op zoek naar een rustigere buurt. Toen zij zich inschreven voor een woning in Rijnvliet, dachten wij, laten we het ook proberen. We hadden geluk. Mijn ouders wonen nu bij ons om de hoek.” Aylin: “Rijnvliet is een rustige en tegelijkertijd gezellige wijk. Er wonen veel gezinnen met jonge kinderen. En we hebben zulke lieve buren.”

Speeltuinen
Een van de fijne dingen van hun huis vinden Oktay en Aylin dat ze tegenover een leuke speeltuin wonen. “Als Ayaz er wil spelen gaan we er nu nog bij zitten, maar straks kan ik hem door het keukenraam in de gaten houden”, zegt Aylin. “Er zijn trouwens allerlei speeltuinen in Rijnvliet.” Daarnaast is er natuurlijk het voedselbos met de waterpompen, het boomtoppenpad en de grote glijbaan. Voor kleine Ayaz valt er dus nog genoeg te ontdekken.

Potje voetballen
“Ik neem Ayaz ook weleens mee naar de voetbalclub van Rijnvliet om een potje te voetballen. Dat vindt hij leuk”, vertelt Oktay. Dat daarvan geen woord gelogen is blijkt wel als hij met Ayaz het voetbalveld oploopt. Als een Gakpo in de dop past het mannetje met zijn kleine beentjes de bal naar zijn vader. “Hij is nog maar 2,5”, glimlacht Oktay trots, “maar als hij oud genoeg is schrijf ik hem in bij Rijnvliet. Daar voetbal ik zelf namelijk ook.”

Vakantiegevoel
Aylin vertelt dat het ook leuk wandelen is in Rijnvliet. Langs het water, over de bruggen, door het groen. Die dag lopen ze met Ayaz voor de eerste keer naar Strijkviertel. Op zonnige dagen is dit de favoriete plek van veel inwoners van Rijnvliet. Oktay en Aylin genieten aan het water van de zon, terwijl Ayaz zandijsjes voor hen maakt. Vlak bij hun huis is het even net vakantie, maar dan blijkt de plek toch een nadeel te hebben: voorlopig wil Ayaz nog lang niet naar huis.

Alternatieven

Proces
17 juli 2024
Contract van een nieuwbouwwoning
Project
12 juli 2024
Anterieure overeenkomst Hiddinks weide in Hengelo
Project
10 juli 2024
Intentieovereenkomst Entree Zuid in Odijk