Gebiedsnieuws
18 oktober 2023

Update vanaf de bouwplaats

In Het Leeuwse Veld West zijn projectleider Willy en uitvoerder Thomas van Van Wanrooij bezig met de laatste opleverpunten van de nieuwe woningen. De nieuwe bewoners trekken langzaam hun nieuwe onderkomen in. Nog even en dan zit de bouw van ‘deelplan West’ erop. Samen met Willy en Thomas geven we een update over de stand van zaken.

Diverse types

Drempels worden aangelegd, stoepen krijgen vorm en vruchtbare grond ligt klaar voor het eerste groen. Aan de inrichting van de openbare ruimte is te zien dat deelplan West bijna klaar is. “Afgelopen maanden hebben we hier 106 woningen gebouwd, waarvan de laatste woningen bijna bewoond gaan worden”, licht Willy toe. “Het is een divers plan geworden met levensloopbestendige woningen en tweekappers, maar ook met huurwoningen voor De Kernen. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Dat is zo mooi aan iedere fase in Het Leeuwse Veld. We voegen steeds een mix aan woningtypes toe, met afwisselende architectuur. Daar is steeds veel animo voor.”

Echt tevreden

“Als ik door de buurt loop en bewoners spreek, dan hoor ik veel tevreden geluiden”, zegt uitvoerder Thomas. “Ik ben natuurlijk een man van de bouw en moet zorgen dat een project volgens planning verloopt, maar het is natuurlijk ook leuk om te horen dat mensen hier met plezier wonen. Daar doe je het uiteindelijk toch voor. We zien bewoners van het eerste uur doorstromen naar deze kant van Het Leeuwse Veld en vanuit woningcorporatie De Kernen horen we dat er ontzettend veel inschrijvingen zijn voor de huurwoningen. Kijk, dan doen we toch iets goed, hè?!”

Kwaliteit

“In dit deelplan hebben we wederom gekozen voor kwaliteit”, vertelt Willy. “Dat staat bij ons hoog in het vaandel. Je bouwt toch iets voor de komende 100 jaar. De woningen zijn kwalitatief goed gebouwd en hebben een mooie, dorpse uitstraling. Dat doet wat met mensen. Ze kunnen zich ermee identificeren en het maakt ze trots. De diversiteit in architectuur en de inrichting van de openbare ruimte maken de wijk interessant om te wonen en te verblijven.”

Iets te kiezen

In de beginfase van Het Leeuwse Veld zag Willy vooral mensen uit de omgeving naar het nieuwbouwplan trekken. “Inmiddels zien we ook mensen uit grotere steden hier naartoe verhuizen. Ik snap dat wel. Het is hier heel gemoedelijk wonen met voorzieningen en natuur om de hoek. Je woont hier eigenlijk heel centraal. Mensen uit Den Haag vertelden laatst dat ze echt verbaasd waren over de woonruimte die ze hier kregen ten opzichte van de Randstad. Bovendien valt hier ook echt wat te kiezen. Als je ziet wat kopers aan opties kiezen, dan merk je dat mensen er gelijk hun eigen plekje van willen maken.”

Laatste loodjes

Willy en Thomas zijn inmiddels bekend in de buurt, maar ze zijn al niet meer dagelijks op de bouwplaats te vinden. “Dit deelplan zit in de afrondende fase. Nog even en de bewoners zijn verlost van de bouwwerkzaamheden in hun straat. Medio 2024 gaan we pas weer verder bouwen in Het Leeuwse Veld Midden. De verwachtingen van de nieuwe woningen zijn hoog, omdat we dezelfde kwaliteit gaan toevoegen als in alle voorgaande fases. Of bewoners óns hier dan weer terugzien? Wie weet! Voorlopig zijn we nu allebei met nieuwe projecten in de omgeving bezig, maar we komen hier graag weer mooie woningen bouwen.”

Het Leeuwse Veld Midden
Op 27 oktober start de verkoop van een nieuwe fase woningen in Het Leeuwse Veld Midden: fase 15A en fase 15C. Het betreft 59 woningen, waaronder tweekappers, vrijstaande woningen, maar ook levensloopbestendige woningen en rijwoningen. Meld je aan voor onze projectnieuwsbrief en krijg als eerste te horen wanneer de verkoop start.
Bekijk Het Leeuwse Veld

Nieuws en meer

Proces
17 juli 2024
Contract van een nieuwbouwwoning
Inspiratie
8 juli 2024
Woningopties 2e verdieping
Inspiratie
8 juli 2024
Woningopties 1e verdieping