Project
20 maart 2024

Hoogste punt bereikt

'Pannenbier’ Walkwartier Oss gevierd

Het hoogste punt in de bouw (ook wel ‘pannenbier’ genoemd) van het prestigieuze project WalKwartier in Oss werd gistermiddag gevierd. Ook ditmaal was het moment een hoogtepunt, zowel voor de bouwer als voor vele anderen die aanwezig waren.

Vroeger, als tijdens de bouw het hoogste punt bereikt werd en de pannen dus gelegd konden worden, was dat een feestje waard. Dit werd gevierd door het schenken van bier, vandaar dus 'pannen' bier. Op het dak werd dan een vlag gehesen als teken dat het hoogste punt bereikt was en het bier geschonken werd.

Gisteren stonden de wethouders Frank den Brok en Dolf Warris (gemeente Oss) samen met Tom Bongers (directeur Bouwbedrijf Berghege) en Hendrik Hulscher (adjunt-directeur Van Wanrooij Projectontwikkeling) op de dakvloer van één van de penthouses; het hoog(s)te punt van project WalKwartier in Oss. Onder toeziend oog van velen die bij het project zijn betrokken, werden op ruim 50 meter hoogte de vlaggen letterlijk in de top gehesen. Daarna werd vanzelfsprekend in een naastgelegen restaurant hierop geproost.

Eerder op de dag werden de bouwvakkers, volgens goede traditie, in het zonnetje gezet. Het is voor allen die bij het project zijn betrokken een bijzonder project in het centrum van Oss. Op de plek waar ooit het lelijkste gebouw van Oss stond (de voormalige V&D) verrijst een nieuw icoon. WalKwartier voegt wonen, werken, winkelen en ontspannen samen in één groots complex. Voor Van Wanrooij is project WalKwartier het hoogste gebouw ooit.

Hendrik Hulscher vertelt: “De bouw verloopt volgens planning. Naar verwachting worden rondom de zomer de eerste sleutels aan de toekomstige bewoners overgedragen. Daarna zal de gemeente starten met de afbouw van het warenhuis, waarin onder meer de bibliotheek en stadsarchief samen zullen komen. Ook de herinrichting van het aangrenzende openbaar gebied zal na oplevering van de bouw van het complex starten.” Zijn woorden worden op 50 meter boven het maaiveld van Oss met applaus begroet door de genodigden voor het feestelijke moment.

In het vizier

Niemand kan er nog omheen. Waar je in Oss ook de hoek om slaat, bijna overal komt de woontoren van het WalKwartier in het vizier. Het gebouw bepaalt voortaan samen met de Grote Kerk en de oude watertoren de skyline van de stad. WalKwartier: een plek die voelt als eigen, om te wonen, ontmoeten, verblijven, winkelen én geïnspireerd te raken.

WalKwartier: een project van en voor Oss.

Ook interessant

Project
12 juli 2024
Anterieure overeenkomst Hiddinks weide in Hengelo
Project
10 juli 2024
Intentieovereenkomst Entree Zuid in Odijk
Project
2 juli 2024
Feestelijke handeling Zuiderveld-West Nijmegen