Zakelijk
21 juni 2023

Wijziging eigendomsstructuur Van Wanrooij


Wijziging structuur organisatie
Twee jaar geleden hebben we aangekondigd dat we als familie meer op afstand van het bedrijf wilden gaan functioneren om de continuïteit naar de toekomst te waarborgen. We hebben hiervoor de afgelopen jaren diverse stappen ondernomen.

Gisteren einde dag, na sluiten van de aandelenbeurs, is een koopovereenkomst getekend tussen Van Wanrooij en Heijmans, hetgeen een volgende grote stap in dit traject markeert. Heijmans neemt de activiteiten van projectontwikkeling, bouwbedrijf, timmerfabriek en bouwmaterialenhandel Bevers over en wordt hiervan dus eigenaar. Hiermee kunnen we de nieuwe organisatiestructuur, met minder afhankelijkheid van de familie, bestendigen en kunnen we de gewenste continuïteit voor onze organisatie voor de toekomst bieden. De aanvraag voor goedkeuring van de transactie aan de mededingingsautoriteit ACM zal op korte termijn gedaan worden. Akkoord van de ACM is een voorwaarde voor afronding van de transactie. We verwachten binnen enkele maanden een uitspraak van de ACM.

Toegevoegde waarde combinatie Van Wanrooij en Heijmans
Het merendeel van de ontwikkel- en bouwactiviteiten van Van Wanrooij is gericht op grondgebonden woningen in uitbreidingsgebieden. Heijmans is voor projectontwikkeling en bouw met name binnenstedelijk actief en heeft een ruime ervaring en portefeuille in hoogbouw. Door samenvoeging van de woningportefeuilles, verdubbelt de woningpotentie tot een mix van nagenoeg 29.000 woningen, met ruime variatie in zowel type projecten als geografische ligging. Bundeling van de kennis van beide bedrijven, de uitgebreide portefeuille, en de mogelijkheid tot bredere inzetbaarheid van het Optio-concept vormen met elkaar een stabiel fundament voor de gecombineerde toekomst.

Betrokkenheid directie en continuïteit van Van Wanrooij
De huidige directie (John, Joris, Clemie van Wanrooij) blijven de komende 2 jaar operationeel betrokken om een goede overdracht te waarborgen. De mate van betrokkenheid zal gedurende de tijd afnemen. Van Wanrooij zal als zogenaamde “cornerstone aandeelhouder” van Heijmans toetreden. Dit betekent dat Van Wanrooij ongeveer 10% van de aandelen van Heijmans in eigendom krijgt en zich dus ook langdurig verbindt aan de nieuwe gecombineerde organisatie.

Van Wanrooij zal als naam nog twee jaar gehanteerd worden en gedurende die periode zal Van Wanrooij als aparte entiteit (en merknaam) in de markt en binnen het Heijmans concern gehandhaafd blijven. Op strategische punten zal uiteraard de samenwerking tussen de twee bedrijven opgezocht worden.

We blijven nu en in de toekomst met elkaar hard aan de slag om onze projecten te laten slagen en kijken uit naar een goede voortzetting van onze zakelijke relatie vanuit een nieuwe structuur.

Ook interessant

Project
12 juli 2024
Anterieure overeenkomst Hiddinks weide in Hengelo
Project
10 juli 2024
Intentieovereenkomst Entree Zuid in Odijk
Project
2 juli 2024
Feestelijke handeling Zuiderveld-West Nijmegen