Login kopers

Overeenkomst getekend voor realisatie 170 woningen in Veghels Buiten

woensdag 21 december 2016

De VOF Veghels Buiten - een samenwerking tussen Van de Ven (Veghel) en Van Wanrooij (Geffen) - gaat 170 huizen bouwen in Buurtschap Het Gehucht in Veghels Buiten. Wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Veghel en directeuren Stefan van de Ven en Clemie van Wanrooij van de beide bouwbedrijven hebben dinsdag 20 december het contract daarvoor ondertekend. Het gaat om 145 koopwoningen en 25 huurwoningen.

De huizen worden in drie fasen van ca. 50 woningen gebouwd. In het 4e kwartaal van 2017 start de bouw van de 1e fase.

Waardevolle toevoeging
"De gemeente is verheugd dat deze twee bouwbedrijven samen gaan bouwen in Veghels Buiten”, vertelt wethouder Goijaarts. “Dat weerspiegelt hun betrokkenheid bij Veghel en bij dit bijzondere woongebied. We vinden het ook heel fijn dat zij verspreid over een aantal jaren een heel buurtschap gaan realiseren. Dat geeft continuïteit en het is een waardevolle toevoeging aan Veghels Buiten en aan de gemeente Meierijstad."

Dorps buurtschap
Buurtschap Het Gehucht ligt tussen de Erpseweg en Ham, ten oosten van de Langsteeg. Naast de 170 woningen die de VOF gaat bouwen zijn er ook 15-20 bouwkavels, die door de gemeente worden verkocht. Dit type buurtschap is geïnspireerd op de Brabantse gehuchten van vroeger. Er is een centraal pleintje, van waaruit de lichtgebogen straten ontspringen. Een mix van rijwoningen, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen staat door elkaar, zonder duidelijk patroon. "Het is alsof je in een dorp woont," zegt Stefan van de Ven. "Hier vind je weer de sfeer van vroeger, maar met het comfort van nu," vult Clemie van Wanrooij aan.

De verkoop van de huizen start medio 2017.

  • Ondertekening dec 16.jpg
  • Situatie_Verkaveling_nov16 lr.jpg
  • verkaveling01.jpg
  • Zicht_landerijen02.jpg
  • Zicht_landerijen01a.jpg
Brabant op z'n Best
< Terug naar project
VEGHB_20201120_Cam02A_LR- type C-D.jpg
Raadhage_Wendy Kappen.jpg
Wendy KappenRaadhage Makelaardij