Veenendaal

Het Vennehof

Veenendaal

Het Vennehof

Heerlijk wonen in 't Vennehof

't Vennehof
Al geruime tijd zijn we bezig met het plan om het Trivium fabrieksterrein om te vormen naar een mooie woonlocatie. Tijdens de bijeenkomsten van oktober 2022 en maart 2023 hebben wij hierop vele reacties en ideeën ontvangen van omwonenden. Dankzij deze inbreng ligt er nu een mooi plan en ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan wordt 21 maart a.s. behandeld in de gemeenteraad.

Het plan
Het woningbouwplan bestaat uit 70 rijwoningen en 34 appartementen in de wijk ’t Hoorntje. Met alle voorzieningen, zoals een supermarkt, het station en sportvelden op fietsafstand. Bij de stedenbouwkundige invulling van het gebied wordt rekening gehouden met de voorkeuren van de gemeente en toekomstige bewoners. Gezondheid, duurzaamheid en veiligheid staan hierin voorop.

De herontwikkeling voorziet in de sloop van de huidige panden, het saneren van de bodem en de realisatie van de 104 woningen met bijbehorende openbare inrichting.

Verslag
Naar aanleiding van de bijeenkomst op 29 maart van dit jaar was er de mogelijkheid om eventuele vragen, opmerkingen of complimenten kenbaar maken via een online vragenlijst. Dit is in het Participatieverslag inloopavond 29 maart 2023 verwerkt.

Planning
Een nieuw bestemmingsplan is nodig om de bouw van ‘t Vennehof mogelijk te maken. Van Wanrooij Projectontwikkeling verwacht in 2024 na de zomervakantie te starten met de sloop van het fabrieksterrein en het saneren van de bodem. De planning is om vervolgens in Q4 te starten met de verkoop van de eerste woningen en in 2025 te starten met de bouw. 

Blijf op de hoogte
Wij houden je graag op de hoogte van alle projectontwikkelingen, via deze website en de nieuwsbrief. Dus schrijf je via 'Volg project' in voor de nieuwsbrief.

De Gemeente Veenendaal en Van Wanrooij Projectontwikkeling hebben hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor de herontwikkeling van het voormalig Trivium fabrieksterrein in Veenendaal gezet. Wethouder Engbert Stroobosscher licht het plan toe: “Kenmerkend voor ’t Vennehof is de aandacht voor groen. Dit zorgt voor een duurzame, klimaatbestendige wijk met een eigen karakter. Ook is er nagedacht over ruimte voor ontmoeting in de wijk.” 

We gaan de komende tijd aan de slag met de ontwikkeling van 70 rij- en hoekwoningen en 34 appartementen en streven naar een start verkoop in Q4 2024. 

Lees meer

Project in beeld

De omgeving

Legenda

  • Project
  • Winkelcentrum/Supermarkt
  • Sport
  • Kinderopvang
  • Natuurgebied
  • Onderwijs
  • Uitvalsweg
  • OV
Wat zijn jouw woonwensen?
Geef je woonwensen door en blijf je op de hoogte van relevante nieuwbouwprojecten in de door jou aangegeven regio(’s)!
Vul je woonwensen in

Architect aan het woord

Hugo Liedenbaum van Weusten Liedenbaum Architecten licht toe hoe het stedenbouwkundige plan is opgesteld en waar rekening mee gehouden is in het ontwerp. 

"Bij de ontwikkeling van een nieuwe buurt proberen wij aan te sluiten op de kwaliteiten in de omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk om aangename plekken te maken, niet alleen om aan te wonen, maar ook voor spel en ontmoeting."

Lees het hele verhaal

Contact met makelaar

Het is nog niet bekend welke makelaars betrokken zijn bij dit project. Dit project is nog in voorbereiding, en we hebben helaas niet meer informatie dan je op deze website kunt vinden. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via 'volg project'.

Heb je vragen over dit project?

Nieuws en meer

Blijf altijd op de hoogte.

Blijf op de hoogte van (toekomstige) nieuwbouw in de regio.