Overduyn Makelaars

Marc van den Berg
Contact makelaar

Utrecht

Thuis in Rijnvliet

Thuis in Rijnvliet in Utrecht Leidsche Rijn

In het zuidelijke deel van Leidsche Rijn groeit een nieuwe wijk: Rijnvliet. De komende jaren bouwen we daar aan het tweede gedeelte met in totaal zo’n 300 woningen. Rijnvliet wordt in Utrecht al omschreven als ‘Het nieuwe Tuindorp’. Vanwege het groen, de waterrijke omgeving, de ruimte én de dorpse sfeer. Toch woon je er op fietsafstand van het centrum van Utrecht.

Uitstekende ligging
Op loopafstand van sportcentra (voetbal, hockey, rugby, tennis en paardrijden), Recreatieplas Strijkviertel, scholen en kinderopvang. Rijnvliet is een nieuwbouwwijk zoals je ze niet vaak ziet met heel veel openbaar groen, volwassen (fruit)bomen en water. Dit geeft meteen een warme sfeer. Dat maakt Rijnvliet tot een plek waar je je vrij voelt. Wonend, werkend, lerend, sportend of simpelweg genietend van een mooie dag.

Deelplan Rijnvliet West
In Rijnvliet West zijn 143 woningen gefaseerd in verkoop gebracht. Dit wijk deel is momenteel en aanbouw. In 2023 zijn de eerste woningen opgeleverd. 

Deelplan Rijnvliet Oost
In Rijnvliet Oost is inmiddels gestart met de bouw van het eerste deelgebied. Naar verwachting worden de eerste woningen in kwartaal 3 van 2024 opgeleverd. De verkoop van de 24 woningen in fase 13C is verder in volle gang.

Het gebied Rijnvliet

Legenda

  • Sport
  • Kinderopvang
  • Onderwijs
  • Project
  • Natuurgebied
  • Uitvalsweg
  • Winkelcentrum/Supermarkt
  • Ziekenhuis
  • Woonboulevard
  • OV

Project in beeld

Bekijk de 3D tour van Rijnvliet

Ruim, groen en waterrijk wonen

Westelijk van Utrecht ligt een unieke wijk waar je perfect kunt wonen, werken, ondernemen en recreëren. Dichtbij de stad wonen in een ruime woning in een groene en waterrijke omgeving. Groen staat voorop, met het unieke Voedselbos als kern. Rijnvliet staat niet voor niets bekend als de 'eetbare wijk'. 

Deze toplocatie is onderverdeeld in diverse deelplannen, waar Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling totaal ca. 800 woningen ontwikkeld. Ondanks de verschillende woningen is er toch één buurt ontworpen. Dat zit hem vooral in het geselecteerde bouwmateriaal. Alles sluit naadloos op elkaar aan.

Wonen, werken, ondernemen en recreëren

Je vindt in Rijnvliet, hét Nieuwe Tuindorp, eigenlijk alles wat je nodig hebt zoals een Kindcentrum, een groot sportparkmet voetbal- en hockeyvelden, (overdekte) tennisbanen, een rugbyclub en een manege. Heel uitnodigend is de grote Strijkviertelplas met een fijn zwemstrand. In de nabijheid zijn ook het groene, uitgestrekte Máximapark, een ziekenhuis en uiteraard complete winkel- en leisure centra aanwezig. Echt bijzonder is de ‘Metaal Kathedraal’, een culturele broedplaats op het snijvlak van ecologie, kunst en samenleving. In Rijnvliet kun je dus in elk jaargetijde recreëren naar hartenlust.

Heerlijk wonen vlakbij centrum Utrecht

Maar er is meer! Je fietst vanuit de wijk in 20 minuten over de nieuwe Daphne Schippersbrug naar de binnenstad van Utrecht. Of je neemt de snelle HOV-verbinding die je zo in hartje stad brengt. Daar is elke dag veel te beleven voor alle leeftijden. Utrecht is niet alleen een stad voor vrijwel alle studies, maar ook zeer geliefd vanwege zijn fraaie oude centrum waar vele en bijzondere winkels te vinden zijn. Verder het geweldige Centraal Museum, de schouwburg en sinds kort het indrukwekkende muziekcentrum Tivoli/Vredenburg. Misschien is vooral de gezellige atmosfeer van het Utrechtse centrum wel het meest aanlokkelijk. Heerlijk langs de mooie grachten slenteren of fietsen, en genieten van een terrasje of een van de vele restaurants.

Voel je vrij om te wonen! Bekijk de Rijnvliet video:

Internationale prijs voor eetbare wijk Rijnvliet
De eetbare woonwijk Rijnvliet in Utrecht heeft een internationale prijs in de wacht gesleept. Een publieksjury van ruim duizend Europese burgers roemt de samenwerking tussen de buurt en de gemeente en heeft de Innovation in Politics Awards 2021 toegekend aan Utrecht, in de categorie Ecologie. Er deden 413 projecten uit 25 Europese landen mee.
Lees meer

Contact met makelaar

Overduyn Makelaars
Marc van den Berg
Lauteslager Nieuwbouw Makelaars
Jenny Boey
De Keizer Makelaarsgroep
Fleur Verkleij
Brecheisen Makelaars
Sereena Lian

Heb je vragen over dit project?

Blijf altijd op de hoogte.

Blijf op de hoogte van (toekomstige) nieuwbouw in de regio.