Login kopers

Kindcentrum Rijnvliet: een vrolijke plek waar kinderen spelen, leren en ontdekken

woensdag 20 juni 2018

In Rijnvliet komt een kindcentrum. Dit biedt onderwijs, opvang en vrijetijdsbesteding zoals sport, cultuur en clubs voor kinderen van 0 tot 13 jaar, onder één dak. Dat is handig voor ouders, maar vooral goed voor de ontwikkeling van kinderen: van baby's tot tieners.

Kindcentrum Rijnvliet krijgt een licht, ruim en energieneutraal gebouw. Kinderen kunnen zich vanaf december 2019 samen ontwikkelen in dit multifunctionele pand waar avontuur centraal staat. Ze kunnen bijvoorbeeld  ‘boodschappen doen’ in het Voedselbos, ze lopen gewoon over de passage die het kindcentrum met het bos verbindt!

Het ontwerp van negen graden architectuur uit Amersfoort is met enthousiasme ontvangen door opdrachtgever SPO Utrecht, KMN Kind & Co en de gemeente Utrecht. SPO Utrecht realiseert een 100 procent energieneutraal gebouw door zelf een rendabele investering te doen.

Drie ateliers
Op de begane grond worden kinderen van 0 tot 4 jaar opgevangen in vier eigen ruimtes. Beneden zijn ook speelzalen en drie ateliers met grote ramen die uitkijken op het tegenover gelegen Voedselbos. De zes ruimtes voor kinderen van 4 tot 6 jaar liggen pal boven die van de jongste kinderen. Deze verdiepingen zijn (ook) met elkaar verbonden door een spannend speelhuis. De eerste etage telt in totaal twaalf groepsruimtes met leerpleinen en op de tweede is ruimte voor nog vier groepen met leerpleinen. De grote gymzaal krijgt een interactieve speelwand. Deze sportzaal heeft een eigen ingang en kan ook door anderen worden gehuurd.

Binnen is buiten, buiten is binnen
Het kindcentrum gaat straks echt deel uitmaken van de nieuwe wijk Rijnvliet, dus de architecten kregen ook de opdracht om voor verbindingen tussen binnen en buiten te zorgen. Opvallend is de verbinding die zich op één hoog dwars door het gebouw slingert. Via deze route loop je vanuit de wijk naar binnen bij het kindcentrum én kun je veilig doorsteken naar het Voedselbos. In dit stukje natuur in de wijk zijn allerlei vruchtdragende bomen, struiken en planten voorzien en het biedt volop speelmogelijkheden.

Eén organisatie
In Kindcentrum Rijnvliet zijn onderwijs, opvang en buitenschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 13 jaar geïntegreerd. SPO Utrecht, bestuur voor openbaar primair onderwijs in Utrecht en KMN Kind & Co (kinderopvang in Midden-Nederland) ontwikkelen hiervoor een gezamenlijke organisatie. Het managementteam bestaat vanaf augustus 2018 uit Annelies Meijer (directeur kindcentrum, vanuit SPO Utrecht) en Renske Wildeman (clustermanager vanuit Kind & Co).

Tijdelijke locatie
Kindcentrum Rijnvliet gaat van start in een tijdelijke locatie aan Sportpark Rijnvliet 3. De eerste leerlingen worden verwacht vanaf augustus 2018. Het gebouw van het kindcentrum wordt volgens planning in december 2019 in gebruik genomen.

Meer informatie op de website van Kindcentrum Rijnvliet: www.kindcentrumrijnvliet.nl of via mail: info@kindcentrumrijnvliet.nl

  • IKC-Rijnvliet-02.jpg
  • IKC-Rijnvliet-01.jpg
  • F 1337 wortel geoogst .jpg
  • voor-bijv.-snuffelcursus-beeldend-1920x1080.jpg
  • kinderen-moestuin_1.jpg
  • gekleurd peutermeisje.jpg
  • In-een-kindcentrum-kunnen-kinderen-kansrijk-opgroeien.jpg
  • DSC_2241.JPG
  • F 1658 meisjes laptop.jpg
  • F 1414 klimrek.jpg
Thuis in Rijnvliet
< Terug naar project
website_header_divers.jpg
BouMij-Marc-.png
Marc van den BergOverduyn Makelaars