Login kopers

De architecten aan het woord: "Iedere woning een eigen identiteit"

woensdag 14 juni 2017

Bert Tretmans (Schippers Architecten BNA): "De bouw van de nieuwe woonwijk Rijnvliet kan worden opgestart. De potentie van het stedenbouwkundig plan, de kwaliteit van de locatie en het uitdagende beeldkwaliteitsplan heeft ons gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen voor wat betreft het ontwerp van de woningen. De uitgangspunten waren helder; in samenspraak het stedenbouwkundig bureau De Zwarte Hond en met Klunder Architecten uit Rotterdam een samenhangende wijk te ontwerpen met een eigen identiteit. Waarbij nagenoeg iedere woning uitzicht heeft op het omringende water van de Vliet."

"Het stedenbouwkundig ontwerp van De Zwarte Hond voorziet in een woonwijk waarbij iedere woning een eigen kwaliteit uitstraalt. Veel variatie met een dorpse sfeer. Door het verschillende ‘ontwerphandschrift’ van de twee architectenbureaus in samenhang met de vele verschillende woningtypes ontstaat er vanzelfsprekend al veel differentiatie in de uitstraling van de woningen. Op prominente plekken hebben we daarnaast nog de zogenaamde ‘specials’ ontworpen; woningen die binnen de wijk opvallen door het volume, de architectuur en het materiaalgebruik, speciaal voor die éne bijzondere kavel. Ondanks de vele verschillende woningen is er toch één buurt ontworpen."

"Alle woningen zijn van handvorm bakstenen. In aardetinten, oranje, rood, en donker bruin, bijna zwart. Pannendaken van antraciet en aarde-rode gebakken pannen. De eindwoningen van de rijtjes hebben extra ontwerpaandacht gekregen. De kopgevels met erkers en extra kozijnen verlevendigen het straatbeeld, maar zorgen bovenal voor sociale controle op het openbaar gebied. De variatie en individualiteit van de woningen binnen de sterke architectonische samenhang maken de buurt als geheel een prettige woonomgeving. Iedere woning een eigen identiteit. Met de diverse kopers-opties kun je de woning verder op maat vormgeven. Jouw woning, jouw thuis! Met veel plezier hebben wij ons best gedaan woningen te ontwerpen die passen bij jouw manier van leven.  Wij wensen je veel woongenot in je nieuwe woning.

Rien de Ruiter (Klunder Architecten): "Dit nieuwe woonbuurtje in Rijnvliet ligt in een deelgebied van Leidsche Rijn. Het is direct ontsloten op de A2 en de A12 en ligt op loopafstand van de bestaande zwem- en recreatieplas en ligt op relatief kleine fiets afstand van de binnenstad Utrecht. Het wordt een woonwijk met een duidelijk eigen karakter waarin elke woning afzonderlijk herkenbaar is. Het groene karakter wordt gevormd door een eigen grote waterloop en veel bestaande bomen worden in de verkaveling ingepast."

"Twee architectenbureaus hebben juist met verschillende architectuur deze wijk zorgvuldig vorm gegeven. De woningen staan naast elkaar met verschillende kapvormen, hebben ruime tuinen en ze sluiten overal op het openbare gebied aan met hagen en tuinmuren. Van Wanrooij ontwikkelt veel woningtypologieën zoals vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen, hoekwoningen en specials, ze staan geheel verspreid in de verkaveling, dus voor ieder wat wils. Onze ontwerpen zijn wat moderner en strakker, maar met verschillende bakstenen en dakpannen komt er veel variatie in het plan en er is voldoende ruimte voor de toekomstige bewoner om de woning zich eigen te maken. De kopers zijn nu aan zet en ik hoop dat ze er met veel plezier lang blijven wonen zodat het hun buurtje wordt."

  • AI_01.jpg
  • RiendeRuiter.JPG
  • Bert Tretmans fotoPiet Mes1 - kopi 2e.jpg
  • AI_02.jpg
  • AI_03.jpg
  • AI_06.jpg (1)
  • AI_05.jpg
  • AI_04.jpg (1)
  • Kavelkaart01.jpg
  • Vogelvlucht_concept.jpg
Thuis in Rijnvliet
< Terug naar project
20998_vv 01 web.jpg
Brecheisen Makelaars Bryan van Bentum.jpg
Bryan van BentumBrecheisen Makelaars