Service

Van Wanrooij Projectontwikkeling wint selectie Leeuwesteyn in Utrecht

donderdag 22 april 2021

Gemeente Utrecht heeft Van Wanrooij Projectontwikkeling geselecteerd voor de ontwikkeling van bouwveld 14b in Leeuwesteyn, een nieuwe duurzame wijk met een Utrechts en stedelijk karakter. In het winnend planconcept ‘De Groene Steegjes’ ontmoeten de groene charmes van het Willem-Alexanderpark en het weidse uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal elkaar in een informeel hofje met spannende, intieme en verrassende steegjes.

Het winnende prijsvraagteam bestaat naast Van Wanrooij uit Inbo (Rotterdam), Felixx Landscape, Alba Concepts, Punt Makelaars en Brecheisen Makelaars. “Deze partijen zijn er in geslaagd om met hun plan een modern en karakteristiek buurtje te ontwerpen”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling en Leidsche Rijn). “Het ontwerp is heel goed doordacht; door de opzet van de buurt zullen de toekomstige bewoners zich hopelijk snel thuis voelen en zich met elkaar verbonden voelen.”

 

Energieneutrale woningen
Het plan geeft ruimte aan 49 betaalbare koopwoningen en 35 vrije sector koopwoningen. Aan de randen tref je statige en formele bebouwing die 3 tot 4 bouwlagen hoog zijn met daarachter een groene, informele binnenwereld met 2 tot 3 laagse hofbebouwing. Aan de kanaalzijde komen prachtige 4-laagse kadewoningen met weids uitzicht over het Amsterdam Rijnkanaal. De betaalbare beneden-bovenwoningen hebben allen een eigen voordeur grenzend aan het openbare gebied. In dit prijssegment unieke producten voor de Utrechtse woningmarkt. Het parkeren is volledig uit het zicht opgelost in een stallingsgarage.

Art Deco architectuur
De inspiratie voor onze architectuur hebben we in ‘Utregse’ bekende bouwwerken gezocht en gevonden. Utrecht kent een aantal fraaie gebouwen met Art-Deco architectuur. De stijl kenmerkt zich door verfijnde metselwerkdetaillering, ornamentiek en geometrische patronen. Het wordt divers en tegelijk geordend: aan het balkon van de kanaalzijde stoer en robuust, in het binnengebied speels en informeel. Het resultaat zie je op de fraaie impressie.

Stap richting een circulaire toekomst
Wij geloven in Leeuwesteyn als gebied dat uitnodigt tot bewegen; waar niet alleen mensen, maar ook dieren en planten graag verblijven. Samen met de gemeente Utrecht zetten we graag een stap voorwaarts naar een circulaire toekomst. Het plan zet hoog in op duurzaamheid, klimaatbestendigheid, hittestress en biodiversiteit. Bij Van Wanrooij wil dat zeggen: bomen in de volle grond, energie neutrale woningen, bewust materiaalgebruik, groene gevels en daken, insectenhotels en nestkasten, een ‘muurvaren-muur’, maar ook een zeer verfijnd klimaat adaptief systeem voor het opvangen, bufferen, infiltreren en vertraagd afvoeren van regenwater. Ook ontmoeting staat centraal in het plan, dit wordt gerealiseerd door inrichting van een prettig binnenplein en een gemeenschappelijke buurtkas.

Ideale ligging
Leeuwesteyn wordt een nieuwe duurzame wijk met een Utrechts en stedelijk karakter. De wijk ligt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal, aan de oostkant van het Willem-Alexanderpark en verbindt nieuw met oud Utrecht. Via de Daphne Schippersbrug kunnen bewoners in een kwartier fietsen het bruisende centrum van Utrecht bereiken.

De start verkoop wordt eind 2021 verwacht.

Interesse?

Heb je belangstelling voor een woning in dit project? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via www.groenesteegjes.nl

De Groene Steegjes
< Terug naar project
Leeuwensteyn_Cam009-LR.jpg
Lothar.jpg (1)
Lothar MiedemaBrecheisen Makelaars