Service

Nieuwbouw

Algemene informatie over nieuwbouwwoningen

In het Bouwbesluit van de Rijksoverheid zijn regels vastgelegd over o.a. gezondheid, energiezuinigheid en de milieubelasting van nieuw te bouwen woningen. Nieuwbouwwoningen moeten altijd voldoen aan dit Bouwbesluit. Op dit moment geldt onder andere als eis dat nieuwbouwwoningen een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van maximaal 0,4 hebben. Een EPC-waarde van 0,4 betekent dat de woning nog maar 40% van de energie verbruikt die een vergelijkbare woning rond 1990 verbruikte. Het is optioneel mogelijk om een EPC van 0 te realiseren. Informeer hiernaar bij de aannemer die het project gaat uitvoeren. Een EPC van 0 betekent dat de woning net zoveel energie oplevert als dat het verbruikt (exclusief energie voor huishoudelijk gebruik). Nieuwbouwwoningen zijn erg goed geïsoleerd (ook de garage), beschikken over vloerverwarming (op de begane grond en optioneel op de verdiepingen) en hebben veelal meerdere zonnepanelen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen zoals hardhouten kozijnen, gebakken gevelstenen en keramische dakpannen. Kijk in de Technische Omschrijving van je woning voor alle specificaties. Naast dat een nieuwbouwwoning heel milieuvriendelijk is, bespaar je dus flink op je maandelijkse energielasten.

Als je een bestaand huis koopt, kom je als nieuwe bewoner in een al bestaande buurt te wonen waar velen elkaar al kennen. In een nieuwbouwwijk zitten alle kopers in hetzelfde schuitje; dat schept direct een band! Samen de bouw volgen, verheugen op de oplevering, tips uitwisselen, tegelijkertijd klussen, een straat-BBQ als iedereen is verhuisd. Het gezellige buurtgevoel ontstaat vaak al voordat je bent verhuisd. Ook zitten je buren vaak in dezelfde levensfase; bijvoorbeeld jonge starters of gezinnen met kinderen. Je hebt dus veel gemeen met je nieuwe buren. Ondanks dat misschien de bomen (nog) niet heel groot zijn in een nieuwbouwwijk, vind je er wel een gezellig buurtgevoel. Een extra voordeel naast uiteraard alle pluspunten van een gloednieuw huis helemaal naar jouw wens.
We beseffen goed dat een nieuwbouwhuis kopen “van papier” niet eenvoudig is. Daarom hebben we een 3D app laten ontwikkelen voor veel van onze woningtypen. Met de 3D app kun je op je smartphone of tablet door de woning van je keuze navigeren. Zo krijg je een indruk van de ruimte en indeling van het huis nog voordat het is gebouwd. Ook uitbreidingsmogelijkheden (bijv. een aanbouw of een dakkapel) en indelingsvarianten kunnen in beeld worden gebracht. Naast de 3D app hebben we ook enkele 3D tours gemaakt bij kopers thuis in vergelijkbare, al bewoonde woningen. In grotere nieuwbouwprojecten is het soms mogelijk om een kijkje te nemen in al gerealiseerde vergelijkbare woningen uit een eerdere fase. Dit is niet in elk project mogelijk, dus informeer hiernaar bij de makelaar!

Project

Informatie over het nieuwbouwproject Bouverijen in Teteringen

De definitieve verkoopprijzen per bouwnummer worden kort voor start verkoop per bouwnummer vastgesteld. De prijzen vind je vanaf dat moment op deze projectwebsite en op de prijslijst die vanaf start verkoop beschikbaar is bij de makelaars. Bij sommige projecten worden enkele weken voor start verkoop indicatieve verkoopprijzen gecommuniceerd om je alvast een idee te geven. Zo kun je je voorbereiden op wat binnen jouw budget mogelijk is. LET OP: De indicatieve prijzen zijn NIET definitief en kunnen dus nog wijzigen (hoger of lager worden).
Vanaf de datum van de start verkoop is het mogelijk om je in te schrijven voor het bouwnummer van je voorkeur. Vanaf start verkoop begint de inschrijfperiode (meestal 1 tot 2 weken). Na afloop van de inschrijfperiode worden alle inschrijvingen verzameld en worden de bouwnummers verloot en toegewezen door de makelaar en ontwikkelaar. Als je bent ingeloot, neemt de makelaar contact met je op om een eerste verkoopgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kun je een optie nemen op het huis. Je ontvangt dan een kopersmap met alle informatie over de woning en de mogelijke opties en je krijgt een week bedenktijd om te beslissen of je het huis wilt kopen of niet.
Voordat we starten met de bouw van de koopwoningen, moet aan de opschortende voorwaarden zijn voldaan. In de koop- en aannemingsoverkomst zijn deze opschortende voorwaarden vermeld. Zo moet onder andere meer dan 70% van de woningen zijn verkocht en moet de omgevingsvergunning (voorheen: bouwvergunning) onherroepelijk zijn. Zodra aan alle opschortende voorwaarden is voldaan, ontvang je de zogenaamde ‘Hoera-brief’. Je kunt dan naar de notaris om de grond te laten transporteren. De bouw start binnen enkele maanden na het verzenden van de Hoera-brief. De bouw van de woningen neemt ongeveer een jaar in beslag.
Gemiddeld genomen duurt de bouw van nieuwbouwwoningen ongeveer een jaar. In de aannemingsovereenkomst is opgenomen hoeveel werkbare werkdagen maximaal gebruikt mogen worden om de woningen te realiseren. Dit is een uiterste termijn. Er wordt niet gewerkt op zon- en feestdagen, gedurende de officiële vakantieperiodes zoals de bouwvak en vanwege niet-werkbare weersomstandigheden. Bij start bouw wordt een prognose gegeven en naarmate de bouw vordert wordt de prognose steeds nauwkeuriger. De kopersbegeleider houdt je via de kopersnieuwsbrief op de hoogte van de voortgang van de bouwwerkzaamheden.
Bij al onze woningen bieden wij tal van uitgewerkte opties om er helemaal jouw ideale huis van te maken. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van je woning, het aanpassen van de indeling en uitgebreide keuzes voor sanitair, tegels, keuken en afwerking van je woning. Je huis vergroten kan met een uitbouw op de begane grond van 1,2 of 2,4 meter, het betrekken van de eventuele garage bij de woonkamer/keuken of het toevoegen van een dakkapel op zolder. Je kunt ook de indeling van je woning wijzigen. Bij onze tweekappers, vrijstaande woningen en sommige hoekwoningen is het mogelijk de woningindeling te spiegelen: kies voor een woonkamer aan straat- of aan tuinzijde. Daarnaast kun je slaapkamers samenvoegen of een walk-in-closet realiseren en de zolder laten indelen met (slaap)kamers en een wasruimte. Informeer bij de makelaar naar de opties en mogelijkheden voor jouw woning en individuele wensen!

Bij de meeste projecten wordt rondom de start van de bouw een kopersbijeenkomst georganiseerd om het verloop van het project toe te lichten. Tijdens de bijeenkomst kun je ook kennis maken met andere kopers in jouw project. Vanwege privacy kunnen wij uiteraard de namen en contactgegevens van andere kopers niet openbaar maken. Een vrijblijvende manier om andere kopers te vinden is via Social Media. Een koper kan een Facebookgroep starten en Van Wanrooij hierover informeren. Wij kunnen dan de andere kopers op de hoogte brengen van deze Facebookgroep. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van hashtags als je een (openbaar) bericht over je aangekochte huis op Social Media plaatst (bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Twitter). Gebruik hiervoor de projecthashtag #thuisinbouverijen. Je kunt op Social Media zoeken op die hashtag en wie weet vind je zo berichten van andere kopers in het project. Andere kopers kunnen ook jou vinden op basis van je berichten met hashtags.