Service

Nikita & Arjen: "Dit huis heeft echt alles wat voor ons gezin belangrijk is"

donderdag 13 februari 2020

Nikita en Arjen wisten in het Land van Matena de woning met het torentje te bemachtigen. “Dit huis is echt een cadeautje. De ligging en indeling zijn perfect en het is een plaatje om te zien. De bouw is helemaal onze stijl. Bovendien komt het te liggen in een groene omgeving, vlak bij een parkje”, vertelt Nikita enthousiast. “Het heeft echt alles wat voor ons gezin belangrijk is, maar zal bovenal zorgen voor rust.”

Tijd voor elkaar
Nikita en haar partner Arjen hebben twee kinderen: de zesjarige Lilly-Ann en Jill van vier. Jill heeft het syndroom van Down en heeft daardoor altijd meer aandacht nodig gehad. “Daarom is het fantastisch dat onze nieuwe woning ruimte biedt voor een atelier aan huis. De zorg voor Jill en mijn werk zijn daardoor veel gemakkelijker te combineren. Bovendien ligt de school van Lilly-Ann straks vlakbij en kan Jill over een poosje waarschijnlijk met een busje naar school. Alle tijd die nu gaat zitten in halen en brengen, houden we daardoor straks over voor onszelf en voor elkaar.”

Werken aan huis
Nikita maakt sieraden met DNA van haar klanten. Haar werk groeide inmiddels uit tot de belangrijkste inkomstenbron van het gezin. Het begon allemaal met een ketting waarin ze haar moedermelk verwerkte, omdat het die moedermelk was die haar dochter Jill zoveel goeddeed vlak na haar geboorte. “Het startte als een hobby, maar nu maak ik gemiddeld 330 sieraden per maand voor klanten wereldwijd. Momenteel nog in mijn atelier in Alblasserdam, maar straks dus aan huis. Als er iets is met Lilly-Ann of Jill, hoef ik dan alleen nog maar even naar beneden te lopen.” Nikita’s atelier komt op de tweede verdieping van het nieuwe huis. “We laten er een open ruimte van maken met een keukentje. Een ruimte die we, als Jill volwassen is, kunnen gebruiken om haar zelfstandig te leren wonen, vlak bij ons.”

Oud en toch nieuw
Wat Nikita ook fijn vindt, is dat hun nieuwe thuis de uitstraling krijgt van een historisch pand, maar uitgerust is met al het comfort van nu. “Ik heb altijd in een oud huis willen wonen. Arjen zag dat alleen niet zitten, vooral vanwege het onderhoud. Klussers zijn we namelijk niet. Dit huis heeft het karakteristieke van een mooi oud pand, maar alles is splinternieuw. Bovendien is het duurzaam gebouwd en gasloos. Kijkend naar de toekomst vind ik ook dat belangrijk.”

Alles naar wens
Arjen en Nikita zijn met hun aankoopbegeleider inmiddels druk doende hun nieuwe huis helemaal op hun wensen af te stemmen. “We gaan voor de uitbouw in de woonkamer, op de derde etage zorgen we voor daglicht en door het hele huis willen we graag extra elektriciteitspunten, vooral in mijn atelier. Daarnaast nemen we vijf extra zonnepanelen en een vergroot voorraadvat voor de waterpomp. Iedereen kan dan namelijk op zijn gemak douchen. Met twee opgroeiende meiden leek ons dat geen overbodige luxe,” lacht Nikita. Van het torentje willen ze een chillhoekje maken voor Lilly-Ann. “Een soort boomhut, maar dan helemaal boven in huis. Dat lijkt ons zo leuk. Ik kan niet wachten tot onze nieuwe woning af is.”

www.entreevanmatena.nl

  • Rij_schuin02.jpg
  • IMG_3508_klein.jpg
  • AI_MKL_avond.jpg
  • LVMAT_20191129_Cam02A_LR.jpg
  • Rij_schuin01.jpg
  • AI_tweekappers02.jpg
  • AI_tweekappers03.jpg
Land van Matena
< Terug naar project
AI_vogelvlucht.jpg
Waltmann_Dorith_Kools.jpg
Dorith KoolsWaltmann Makelaars