Service

Groen licht voor project Wal Kwartier Oss

vrijdag 31 januari 2020

De gemeenteraad van Oss heeft op donderdag 30 januari een positief besluit genomen voor de verdere ontwikkeling en realisatie van project het Walkwartier in Oss. Dit is een belangrijke stap in het proces om tot daadwerkelijke realisatie te komen.

Op vrijdag 31 januari is de samenwerkingsovereenkomst voor het project Walkwartier tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling BV en gemeente Oss ondertekend. Ook is een bouwbord op de locatie onthuld.

Bestemmingsplan
Voordat tot sloop en realisatie overgegaan kan worden moet eerst de procedure voor het bestemmingsplan worden doorlopen. Dat duurt ongeveer een jaar, tenzij beroep wordt aangetekend bij de Raad van State. Tijdens de procedure voor het bestemmingsplan werken we verder aan de technische uitwerking van het complex, de doorontwikkeling van het UIThuis en de voorbereiding voor sloop en bouw.

Planning
De uiterlijke datum voor de start van de bouw is nu gepland op 31 oktober 2021. De oplevering van het Walkwartier is dan in het vierde kwartaal van 2023. Het totale plan met wonen, winkels en UIThuis wordt in één keer gebouwd en opgeleverd. De start van de verkoop van de woningen staat gepland in het vierde kwartaal van 2020.

Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad van 30-01-2020.

 

  • 05_DOK_Oss_Molenstraat_Evening_05.jpg
  • 02_DOK_Oss_Walplein_18.jpg
  • 04_DOK_Oss_Walstraat_18.jpg
  • 01_DOK_Oss_Aerial_09.jpg
WalKwartier
< Terug naar project
971-walkwartier-exterieur-ZW.jpg
Van der Krabben, Heidi Oosterveen (2019).jpg
Heidi OosterveenVan der Krabben makelaardij bv