Login kopers

Barbara en Martin in Ochten: "Echt ongewoon ruim!"

donderdag 13 oktober 2016

Na 25 jaar in Duitsland te hebben gewoond, moesten Barbara en Martin door werk gedwongen terug naar Nederland. “We realiseerden ons daarbij dat het gemiddeld in Duitsland ruimer wonen is. Via internet vonden we diverse locaties die interessant leken, maar als we gingen kijken viel het steeds tegen. Soms kon je zelfs een auto nauwelijks kwijt, om over de ruimte in de woning nog maar te zwijgen.” Na de nodige omzwervingen zagen ze hun huidige patiobungalow in Ochten. “Het gevoel was meteen goed,” aldus Barbara.

Kijken
‘De kenmerken en omschrijving op internet sloten voor 95% aan op onze wensen. De woning was al casco gebouwd, splinternieuw en we konden nog eigen wensen kwijt. We kenden Ochten niet, maar het plan leek royaal van opzet.” “Met de makelaar zijn we er naartoe gereden, best een beetje bang dat het weer zou tegenvallen. Eenmaal in de wijk was het al prettig te zien dat er ruimte was voor groene pleintjes en de woningen niet op en in elkaar stonden. De patiowoningen zagen er gezellig, maar niet zo groot uit. Wat een verrassing toen we bij de buren een kijkje mochten nemen! Vooral de woonkamer stal onmiddellijk mijn hart, zo licht, speels en groot … met een mooie keuken en je kon zo de tuin in. We hoefden niet lang na te denken; dit was onze plek!”

Op alle fronten naar wens
“We wonen er nu sinds maart 2014 en hebben het ontzettend naar onze zin. De omgeving is mooi en we hebben ontzettend aardige, behulpzame buren. De mensen hier zijn überhaupt gastvrij.” “Gelijkvloers wonen is heerlijk, maar we hebben ook nog een verdieping. Daar hebben we naar eigen wens nog twee slaapkamers gerealiseerd. En een werkruimte op de overloop. Nu kunnen onze kinderen goed bij ons logeren en hebben dan hun eigen verdieping. Omdat we echt twee kamers wilden én een werkkamer, hebben we geen badkamer op de verdieping laten maken.” 

“In Duitsland hebben we de laatste 4 jaar in een penthouse gewoond. Wat ons overtuigde dat we dat niet wilden als we weer verhuisden. Weet je, het is zo heerlijk om vanuit slaap- of woonkamer naar buiten te kunnen lopen en dan nog een echte tuin te hebben. Hoewel we de grote patio grotendeels bestraat hebben, geeft het toch een heel ander gevoel dan een appartemententerras. Meer vrijheid, ruimte om te ademen. Aan de voorzijde hebben we onze grond benut om twee mooie parkeerplaatsen te maken. Met een grote, gezamenlijk met de buren ingerichte bloembak ertussen. Weinig onderhoud en optimaal plezier.” 

Nieuwe woningen
“We kijken ernaar uit om ons wijkje klaar te hebben. Het zijn de laatste 4 woningen en ik kan het iedereen aanraden. Het is hier heerlijk rustig en gezellig wonen."

www.triangel-ochten.nl

Ap Sanders101.png
Ap SandersSanders Makelaardij