Login kopers

Liesbeth en Tim: "We gaan ons hier zeker thuis voelen!"

woensdag 10 januari 2018

“We hebben de sleutel net gekregen en we gaan ons huis nu rustig afwerken en inrichten. We hebben ervoor gekozen om veel zelf te doen; we leggen de vloeren, plaatsen de keuken en beschilderen de muren met kalkverf. In september gaan we trouwen en daarna trekken we in de woning. Het is een mooie, ruime woning in een fijne woonwijk. We gaan ons hier zeker thuis voelen.”

Liesbeth en Tim wonen nu nog bij hun ouders in respectievelijk Rhenen en Lienden. Ze kochten een hoekwoning in fase 6B van Casterhoven in Kesteren. “We waren niet perse op zoek naar een nieuwbouwwoning, maar toen we de brochure van Casterhoven kregen, zijn we wel direct gaan kijken. Het is een leuke uitbreidingswijk met veel jonge gezinnen. Ik kende al een vriendin die hier woont en zij was positief over de woonwijk”, vertelt Liesbeth. 

Echt jaren '30 stijl
Ze konden bovendien een kijkje nemen in een vergelijkbare woning in een eerdere fase en ook dat gaf vertrouwen. “Je kunt je er dan toch iets meer bij voorstellen. Het is een echte starterswoning, redelijk betaalbaar voor ons, maar toch lekker ruim. We wonen nu allebei in een vrijstaande woning met grote tuinen, dus je moet even wennen aan een woning in een rij. Maar het ziet er prachtig uit. Donkere stenen met luiken bij de ramen, het heeft echt de stijl van de jaren dertig. Dat sprak ons meteen aan.”

Uitbouw
Tim en Liesbeth maakten gebruik van de mogelijkheid om hun hoekwoning uit te breiden met een uitbouw van 1 meter 20. “We konden ook kiezen voor een grotere uitbouw, maar dan verlies je natuurlijk weer meer tuin. Ook de zolderetage is lekker ruim.” Voor Tim is wonen op Casterhoven ideaal, want hij werkt in Kesteren; Liesbeth werkt in Achterberg, dus voor haar is het iets meer reistijd: “Het is toch goed te doen. Dat we fijn en gezellig wonen is voor ons het belangrijkste.”

  • foto interview tim en Liesbeth.jpg
  • OPTIO_20170712_RTA_Voor_Modern_LR.jpg
  • 15046_ext01.jpg (1)
  • OPTIO_20170712_RTA_Achter_Modern_LR.jpg
  • 15046_vogelvlucht_compleet.jpg (2)
Casterhoven
< Terug naar project
vogelvlucht.jpg (2)
joop_van_maurik_makelaars__joop_van_maurik.jpg
Joop van MourikJoop van Mourik Makelaars