Login kopers

Op vakantie: laat je huis veilig achter met deze tips!

maandag 9 juli 2018

De zomervakantie is begonnen! Tijd om lekker op vakantie te gaan en even aan het dagelijkse ritme te ontsnappen. Maar dat betekent wel dat je huis een tijdje onbewoond is, wat erg aantrekkelijk kan zijn voor inbrekers... Met de onderstaande tips beveilig je je huis optimaal deze vakantie!

Doe alsof je thuis bent
Probeer ervoor te zorgen dat inbrekers niet kunnen zien dat je op vakantie bent. Je kunt hierbij letten op de volgende punten:

  • Laat de gordijnen open, of vraag de buren om ze af en toe open te doen
  • Stapels post in de brievenbus of in de gang zijn ook een teken dat er niemand thuis is
  • Heb je een tijdschakelaar? Gebruik deze dan voor de lampen in en rond je huis
  • Vraag aan je buren of vrienden om (af en toe) een auto op de oprit te zetten

De tuin
Als je pas net in je nieuwbouwhuis woont ben je nog wel een tijdje bezig met klussen in huis en in de tuin. Zorg er wel voor dat voordat je op vakantie gaat alle poorten en deuren in en rondom huis goed op slot kunnen. Ook kun je beter geen tuingereedschap of beklimbare objecten laten liggen. Dit maakt het voor inbrekers makkelijker om via de 1e of 2e verdieping binnen te komen en je huis open te breken. 

Beter een goede buur dan een verre vriend
Dit spreekwoord is al helemaal van toepassing als je op vakantie bent. Je buren kunnen namelijk een oogje in het zeil houden en direct de politie informeren als zich een verdachte situatie voordoet. Ook kun je vragen of zij regelmatig de post willen weghalen, de gordijnen open en dicht doen of het gras maaien. Houd je buren te vriend en breng ze op de hoogte van jouw vakantieplannen!

Meer informatie?
Bekijk de onderstaande websites voor meer anti-inbraaktips!

  • woonbeurs 1.jpg
  • _MG_7359.jpg
  • Keuken_crop.jpg
  • _EZ19305.jpg
Suytkade-Noord
< Terug naar project
Suytkade type B straatzijde.jpg
Van Santvoort Sarah Schepens.jpg
Sarah SchepensVan Santvoort Makelaars