Van Kessel & Van Gellicum

Marius van Gellicum
Volg nieuwbouw in de regio
Volg nieuwbouw in de regio

Geldermalsen-Meteren

De Plantage

📣 UPDATE: Bekijk de nieuwe deelfase De Woongaard

Geldermalsen-Meteren

De Plantage

📣 UPDATE: Bekijk de nieuwe deelfase De Woongaard

Nieuwe woonwijk - De Plantage

Vlakbij het centrum van Geldermalsen, maar toch heerlijk ruimtelijk, ligt de nieuwe wijk De Plantage. Een van de deelgebieden is De Buitenplaats. Je woont hier tussen rivier de Linge en snelweg, tussen stad en platteland. Wonen op een centrale plek, in de ruime, groene en waterrijke omgeving van de Betuwe. Kan het nog mooier?

Wonen midden in de Betuwse pracht
In De Plantage komen zo’n 1.500 woningen. Deze fraaie woonwijk bestaat uit de deelgebieden De Buitenplaats, De Woongaard en De Bastide. Elk deelgebied heeft een eigen karakter, met een herkenbare architectuur en stijl. Ook het woningaanbod is er heel gevarieerd: van eengezinswoning tot tweekapper of vrijstaande woning. Voor elk wat wils dus. In en rond De Plantage zijn diverse voorzieningen. Denk aan een basisschool, kinderopvang en een supermarkt. De speelplekken voor kinderen gaat de gemeente samen met de bewoners vormgeven.

Het gebied de Plantage

Legenda

  • Project
  • Uitvalsweg
  • Woonboulevard
  • Sport
  • Winkelcentrum/Supermarkt
  • Onderwijs
  • Kinderopvang

Project in beeld

Deelgebied De Buitenplaats

Wonen in De Plantage

In deelgebied De Buitenplaats is het groots genieten van waterleven. Behalve de directe nabijheid van de Linge ligt er midden in de wijk een recreatieplas, verbonden met singels die door de wijk meanderen. In dit deel van De Buitenplaats komen 14 royale tweekappers en 3 royale vrijstaande woningen. Alle woningen zijn voorzien van een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Parkzicht
De naam Parkzicht verwijst naar de brede groene strook die als gebruikspark dwars door de nieuwe wijk loopt. Bezoek fase Parkzicht >

De Kantelen
Deze fase bestaat uit 35 woningen en is gelegen in het deelgebied De Bastide. Het woningaanbod is divers. Bezoek fase De Kantelen >

Architect aan het woord

“Bij Parkzicht liggen de woningen wat ruimtelijker. We hebben gekozen voor een statige stijl. Dat zie je terug aan de topgevels die de woning visueel hoger doen lijken. Door de kopwoningen gedraaid te  plaatsen krijgt het geheel extra allure. Door de toepassing van klossen in de overstekken, een makelaar in de topgevel en het gevarieerde metselwerk met rood, donkerbruin en wit ontstaat een fraaie, klassieke stijl. Dat wordt nog versterkt door de brede lijsten rond de voordeur en tuindeuren. Ook de indeling van de ramen is klassiek en herkenbaar uit oudere bebouwing. Al met al een stijlvolle sfeer.”

Wonen in De Plantage - Parkzicht

Wonen in De Plantage - De Kantelen

Wat zijn jouw woonwensen?
Geef je woonwensen door en blijf je op de hoogte van relevante nieuwbouwprojecten in de door jou aangegeven regio(’s)!
Vul je woonwensen in

Blijf altijd op de hoogte.

Blijf op de hoogte van (toekomstige) nieuwbouw in de regio.