Service

Nieuwbouwproject Bosrijk in Eindhoven

The New Mess
Aan de Sliffertsetraat in Eindhoven wordt door Van Wanrooij Van Schijndel Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij een herkenbaar ensemble ontwikkeld in de unieke wijk 'Bosrijk' tussen de bestaande en geplande sculpturale woongebouwen. Op de locatie van het voormalige officiershotel en de mess (eetzaal) gelegen naast de entree van destijds luchtmachtbasis Welschap vormen nu 18 nieuwe woningen in verschillende typologieën het cluster ‘The New Mess’.

Omringd door bestaande bomen, een nieuwe bloementuin, groene hagen en een open en uitnodigend nieuw stukje bos, vormt dit een nieuw ensemble. Hier ligt de nadruk op het groen met de bomen voor de deur en het kanaal om de hoek, terwijl je je op fietsafstand van centrum Eindhoven bevindt.

Duurzame architectuur
‘The New Mess’ onderscheidt zich met name door de zichtbare principes van passieve bouw. Er wordt hiermee optimaal gebruik gemaakt van warmte uit de bodem en van de zon, door de oriëntatie van de woningen te baseren op de zon en de achtergevels op het zuiden maximaal te voorzien van glas. In de zomer wordt hier direct zonlicht geblokkeerd door beeldbepalende elementen zoals nieuwe en bestaande bomen, riante overstekken en houten beweegbare luiken. Bovendien vormen de wintertuinen als warmtebuffers met vaste lamellen en begroeiing.

De overige gevels zijn juist erg massief en grotendeels gesloten. Dit versterkt de thermische isolatie en zorgt voor minimale opwarming. Tevens benadrukt dit het sculpturale karakter van de gebouwen en sluit het aan bij de gesloten gevels van de bestaande bebouwing. PV-panelen voor opwekking van energie zijn op subtiele wijze in het dakvlak verzonken. ‘The New Mess’ is met recht een zeer duurzaam plan te noemen!

Planning
De voorbereiding vindt in 2021 plaats, de start verkoop is verwacht in de eerste helft van 2022.

Jurybeoordeling
Het plan ‘The New Mess’ is het winnende plan in een prijsvraag genaamd “Bosrijk cluster 3”, uitgeschreven door de gemeente Eindhoven.

Meer informatie?

  • Alle beschikbare informatie vind je op deze website;
  • Zodra er meer informatie is, zoals woningaanbod, (indicatieve) verkoopprijzen en de start verkoop datum vermelden we dit op de website en in de nieuwsbrief;
  • Het is vanaf start verkoop mogelijk je in te schrijven voor een woning;
  • Kort voor start verkoop worden de verkoopprijzen vastgesteld.

Heb je belangstelling voor een woning in nieuwbouwproject Bosrijk? Volg dan het project en blijf via de nieuwsbrief op de hoogte van alle nieuws en ontwikkelingen!

Goedemorgen, ik ben je contactpersoon. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen over dit project? Aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Stijlelement W voor op website.jpg
je contactpersoon bij Van Wanrooij Kantoor Geffen 073-5340400 E-mail je contactpersoon
Stijlelement W voor op website.jpg
je contactpersoon bij Van WanrooijKantoor Geffen

Legenda

Natuurgebied
Onderwijs
Openbaar vervoer
Sport
Winkelcentrum/supermarkt

Op de hoogte blijven van (toekomstige) nieuwbouw in Eindhoven en omgeving?