Duiven

De Ploen Noord

Duiven

De Ploen Noord

Heerlijk wonen in Duiven

Duiven ligt in een rustige en groene omgeving. Er zijn veel parken en recreatiegebieden in de buurt, waaronder het Horsterpark en de Rijkerswoerdse Plassen. Ook zijn er veel voorzieningen beschikbaar, zoals winkels, restaurants, scholen en sportfaciliteiten. En is de bereikbaarheid erg goed; uitvalswegen A12 en A15 naar bijvoorbeeld Arnhem.

De Ploen Noord
Op donderdag 21 december is de anterieure overeenkomst tussen de gemeente Duiven en Van Wanrooij getekend. In deze anterieure overeenkomst zijn afspraken gemaakt om maximaal 130 woningen in het gebied te realiseren. De afgelopen periode is er ook intensief gewerkt aan het bestemmingsplan en de stedenbouwkundige opzet voor deze locatie. Gedurende deze periode is een participatietraject opgezet, het verslag daarvan vind je hier. De banners die tijdens de informatieavond zijn gepresenteerd kun je hier inzien. 

Heb je interesse in dit project?
Blijf via 'Volg project' op de hoogte van alle ontwikkelingen over plan De Ploen-Noord.

Meer over Duiven
Duiven is een gemeente in de provincie Gelderland, Nederland. Het is een kleine stad met ongeveer 26.000 inwoners en biedt een goede balans tussen landelijk wonen en stedelijke voorzieningen.

Duiven heeft een goede infrastructuur en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals trein en bus. Het heeft ook gemakkelijke toegang tot de snelwegen A12 en A15, waardoor het een gunstige locatie is voor mensen die werken in de nabijgelegen steden.

Duiven heeft ook een actieve gemeenschap en er worden regelmatig evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijkse kermis en de Sinterklaasintocht. Er zijn ook verschillende sportverenigingen en culturele clubs aanwezig.

Al met al is Duiven een mooie plek om te wonen met veel mogelijkheden om te genieten van het buitenleven, de gemeenschap en alle voorzieningen die je nodig hebt voor een comfortabel leven.

Nieuwbouw in regio Arnhem
Bekijk (door op de link te klikken) de overige Van Wanrooij nieuwbouw projecten in de regio Arnhem.

Besparen op maandelijkse energielasten

Zeer energiezuinige woningen

Met de huidige gas- en stroomprijzen is energiezuinigheid actueler dan ooit. Wist je dat bijna 80% van de woningvoorraad in Nederland gebouwd is voor 1992? De energielasten voor dergelijke (vaak minder goed geïsoleerde) woningen kunnen met de actuele energieprijzen flink oplopen. Wil je meer wooncomfort, met lagere energielasten en toekomstbestendig wonen?

Dat kan met een gasloze en energiezuinige nieuwbouwwoning in De Ploen-Noord. Alle woningen hebben standaard het A+++ energielabel! Dat wil zeggen dat de woningen een zeer goede isolatiewaarde hebben en energiezuinig zijn.

Nog meer besparen?
Kies er dan voor om de (basis)woning met behulp van voldoende zonnepanelen zelfs volledig energieneutraal te maken!

Lees verder over energielasten

Projectfases De Ploen-Noord

Project in beeld

Wat is er te doen in de omgeving?

  1. Nationaal Park De Hoge Veluwe: Dit prachtige natuurgebied ligt op slechts 20-30 minuten rijden van Duiven en biedt tal van wandel- en fietsroutes, evenals een kunstmuseum en een bezoekerscentrum.
  2. Arnhem: Deze stad ligt op slechts 10-15 minuten rijden van Duiven en biedt een breed scala aan culturele en recreatieve activiteiten, waaronder het Openluchtmuseum, het Kröller-Müller Museum, de Burgers' Zoo en het GelreDome stadion.
  3. De Rijn: De rivier de Rijn stroomt langs Duiven en biedt mogelijkheden voor boottochten, vissen en watersporten.
  4. Duitsland: De grens met Duitsland ligt op slechts 10-15 minuten rijden van Duiven, waardoor het gemakkelijk is om een dagtrip te maken naar steden als Kleve of Duisburg.

De Historie van De Ploen (Havezate)

De havezate de Ploen stond in het Nederlandse dorp Duiven, provincie Gelderland. Anno 2023 bevindt zich op deze locatie de boerderij De Ploen. 

De Ploen was een oude havezate. De eerste boerderij kan zelfs al heel oud zijn, want waarschijnlijk is de Ploen een van de 26 adellijke hoeven, die in een dijkbrief in de Liemers genoemd worden. Deze dijkbrief dateert al van 1328. Dat zou kunnen kloppen, want bij een archeologisch onderzoek, waarbij een aantal proefsleuven werd gegraven, werd inderdaad een ophogingslaag uit de veertiende eeuw aangetroffen.

 

De omgeving

Legenda

  • Project
  • Onderwijs
  • Sport
  • Winkelcentrum/Supermarkt
  • Bezienswaardigheid
  • Natuurgebied

Nieuws en meer

Blijf altijd op de hoogte.

Blijf op de hoogte van (toekomstige) nieuwbouw in de regio.