Login kopers

Binnenkijken bij Marwin en Lisa

vrijdag 13 november 2020

Marwin en Lisa wonen samen met hun zoontje Gijs (1) nu zo’n twee jaar in hun droomwoning in de nieuwbouwwijk Dijkstraten in Best.

Veel ruimte in en om het huis, dat is belangrijk voor Marwin en Lisa. “Daarom hebben we deze woning gekocht. De ligging is perfect, aan de breedste straat in de wijk en met voldoende ruimte voor een aanbouw aan de zijkant. Daarnaast ligt aan de zijkant nog een trottoir waarover we onze achterom kunnen bereiken. Die uitbouw van twee meter breed, daar zijn we echt ontzettend blij mee. We hebben daardoor een zee van ruimte extra.”

Het creëren van ruimte stond centraal bij de inrichting en indeling van de woning. In de basis is dit een royale tweekapper met opvallende licht gemêleerde gevelstenen. De uitbouw biedt extra leefruimte én speelruimte voor Gijs. Door de zithoek grotendeels in de uitbouw te positioneren ontstond een vrijwel ononderbroken overgang van de woonkamer naar de achtertuin. Obstakels ontbreken. Ook dankzij de keuze voor dubbele openslaande tuindeuren lopen ‘binnen’ en ‘buiten’ vloeiend in elkaar over, met veel lichtinval die de ruimtelijkheid extra accentueert. De lichttoevoer is overigens naar wens regelbaar met houten jaloezieën die helemaal tot boven aan toe kunnen worden opgehaald.

"De uitbouw zorgt voor extra leefruimte"

Lisa en Marwin lieten bij het inrichten van de woning de lichte kleuren domineren, met hier en daar een enkel accent, zoals de stoelen (donkergroen velours), de donker getinte jaloezieën en de bijzondere lampenkap. ‘Landelijk-chique’ is de uitstraling die hen voor ogen stond en daarin zijn ze zeker geslaagd. De houten vloer in de woonkamer in visgraat-patroon past er prima bij. Het plan is om nog één wand een kleurtje te geven die aansluit op deze ‘landelijk-chique’ stijl.

“We hebben een duidelijke splitsing aangebracht tussen de woonkamer enerzijds en de keuken en de hal anderzijds. In de keuken en de hal hebben we keramische vloertegels laten leggen met een natuurlijke uitstraling in een robuuste look. Dat robuuste zie je terug in de extra profielrand aan de voorzijde van het keukenblok. We kochten de keuken - met een composiet aanrechtblad, lichte fronten met een enkel zwart accent - in het Van Wanrooij Warenhuys in Waardenburg. Daar zijn we heel tevreden over.”

Lisa en Marwin kozen voor een dichte in plaats van een open trap. Met hulp van handige familieleden is daaronder een trapkast gemaakt. Die familieleden hielpen ook bij de afwerking van de badkamer. De inloopregendouche en de bruin-gemeleerde vloer- en wandtegels zorgen voor een stoere uitstraling.

Ook buiten hebben Marwin en Lisa het accent gelegd op ruimtelijkheid en gemak. De tuin is onderhoudsarm ingericht, de loungehoek ligt in het verlengde van de woonkamer met daarnaast een fijne tafel op het terras. Relaxen, genieten en spelen, dat kan hier in ruime mate. In de toekomst gaat een overkapping er nog voor zorgen dat dit ook bij regenachtig weer mogelijk is. Al met al zijn Lisa en Marwin dik tevreden. “We hebben eigenlijk altijd op een woning als deze gewacht. En nu kunnen we er volop van genieten.”

Meer inspiratie? Lees het interview met de andere kopers!  

Of bekijk het hele kiesmagazine.

  • Timo Sorber_86A5174.jpg
  • Timo Sorber_86A5153.jpg
  • Timo Sorber_86A5200.jpg
  • Timo Sorber_86A5195.jpg
  • Timo Sorber_86A5179.jpg
  • Timo Sorber_86A5192.jpg
  • Timo Sorber_86A5203.jpg
  • Timo Sorber_86A5210.jpg
  • Timo Sorber_86A5282.jpg
  • Timo Sorber_86A5376.jpg
  • Timo Sorber_86A5379.jpg
  • Timo Sorber_86A5380.jpg
  • Timo Sorber_86A5409.jpg
  • Timo Sorber_86A5256.jpg
BouMij-Marc-.png
Marc van den BergBoumij Makelaars