Login kopers

Eerste woningen Orthen-Links, Den Bosch gesloopt

donderdag 1 september 2016

Bron: DB.nl | ’s-Hertogenbosch, 1 september – BrabantWonen is gestart met de sloop van de eerste woningen aan de Margarethalaan en de Hertog Godfriedstraat in Orthen-Links. De komende weken worden alle woningen in fase 1 afgebroken. Als het puin is afgevoerd, wordt het gebied bouwrijp gemaakt. Begin 2017 start Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling met de bouw van de 25 huur- en 36 koopwoningen uit fase 1. Deze zijn naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 klaar.

Fase 1 is het middengebied van Orthen-Links bestaande uit de Margarethalaan, Van Batenburgstraat, Hertog Godfriedstraat en Orthensedonk. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door Jansen Infra BV uit Son. Voor en tijdens de bouwvak zijn de woningen al gestript en zijn de asbesthoudende materialen verwijderd. Nu worden de woningen echt afgebroken. Het puin wordt vervolgens gescheiden en waar mogelijk hergebruikt of duurzaam verwerkt.

Wijkvernieuwing Orthen-Links
BrabantWonen, Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling en gemeente ’s-Hertogenbosch werken samen aan de wijkvernieuwing Orthen-Links. De 235 woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en worden vervangen door een divers aanbod van eengezinswoningen. In totaal komen er evenveel woningen terug, waarvan 70% bestemd is voor sociale huur en 30% voor koop. De totale ontwikkeling bestaat uit vierfasen.

Het nieuwe Orthen-Links heeft een dorps en groen karakter en is ruim opgezet. Naast het vorig jaar opgeleverde appartementencomplex Villa Orthen, met 50 huurappartementen, en de dit jaar opgeleverde 12 eengezinswoningen komen hier nog eens 88sociale huurwoningen en 68 koopwoningen. Het streven is dat in 2019 de hele wijk vernieuwd is. Meer informatie over de wijkvernieuwing Orthen-Links is te vinden op de website www.orthenlinks.nl.

  • image-6346109.jpg
  • image-6346120.jpg
  • image-6346116.jpg
  • nieuwe_situatiekaart.jpg (1)
  • AI_totaal2.jpg
  • AI_TOTAAL1.jpg
  • Situatiekaart.jpg
Orthen Links
< Terug naar project
AI_totaal2.jpg
BouMij-Marc-.png
Marc van den BergBoumij Makelaars