Login kopers

Eerste paal wijkvernieuwing Orthen-Links

donderdag 23 maart 2017

Donderdag 23 maart hebben wethouder Eric Logister, Henk Roozendaal, directeur van BrabantWonen en Clemie van Wanrooij, directeur van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling, samen met enkele (toekomstige) bewoners, officieel de eerste paal geslagen in Orthen-Links. Hiermee is het fundament gelegd van de nieuwe wijk. Tijdens dit officiële moment konden de eerste kopers, huurders en omwonenden elkaar ontmoeten en leren kennen tijdens een Meet & Greet.

Eind vorig jaar is gestart met de sloop van de woningen uit de eerste fase. Inmiddels is de sloop van de woningen in fase 2 ook gestart. Er kan nu gestart worden met de bouw van fase 1 en in aansluiting daarop fase 2. Zodra de palen in de grond zitten, start Van Wanrooij met het bouwen van 25 eengezinswoningen voor de sociale verhuur en 34 eengezinswoningen, die al verkocht zijn. De bouw van fase 2 start na de bouwvak. 

Nieuwe Orthen-Links
In totaal komen in het nieuwe Orthen-Links 233 woningen. In de nieuwe wijk worden voornamelijk eengezinswoningen teruggebouwd. In 2015 is Villa Orthen met 50 appartementen en 12 eengezinswoningen aan de Adelheidstraat opgeleverd. De opzet van het nieuwe Orthen-Links is ruimer en groener, maar de wijk behoudt het dorpse karakter. Ook krijgt Orthen-Links een nieuwe entree ter hoogte van het kruispunt met de Orthenseweg en de Hambakenweg. Deze nieuwe straat gaat de Van Wandelenstraat heten.

  • EErstepaal.png
  • AI_totaal2.jpg
  • AI_TOTAAL1.jpg
  • kaart den bosch.jpg
  • 008.jpg
Orthen Links
< Terug naar project
AI_totaal2.jpg
BouMij-Rianne-.png
Rianne LeijtenBoumij Makelaars