Patricia van de Wijer

Van der Sande Makelaars - Breda

Breda

De Pionier
Fase 1

đź“Ł UPDATE | Bouw fase 1 is gestart 

Heerlijk wonen in bourgondisch Breda

Van Wanrooij realiseert in project 'De Pionier' in totaal 42 ruime en energiezuinige woningen verdeeld over twee deelfases (fase 1 & fase 2) midden in de wijk Heuvel en op fietsafstand van het bruisende hart van Breda. Het naastgelegen Dr. Struyckenplein biedt op loopafstand volop voorzieningen voor de dagelijkse benodigdheden, wel zo makkelijk. Het Zaartpark en het groene Mastbos zijn zeer dichtbij.

Nieuwbouw project 'De Pionier' - fase 1 | bouw gestart
De bouw van de woningen in de eerste fase van nieuwbouw project 'De Pionier' is gestart. Op dit moment zijn alle woningen in fase 1 (mondeling) verkocht of in optie.

Wonen in Breda
De gezelligste stad van Brabant (Breda) bruist van het leven. Het biedt een mix aan wonen, werken en bourgondisch genieten. Nieuwbouw project De Pionier ligt goed ontsloten met uitvalswegen naar de A16, A58 of A27. Het openbaar vervoer is bereikbaar om de hoek en binnen 15 fietsminuten sta je op station Breda.

Groen en rustig wonen
Dat staat centraal in de wijk Heuvel. Ruim opgezette straten met veel groen zorgen voor een fijne leefomgeving. Veilig spelen voor kinderen is hier nog steeds mogelijk.

Groene autoluwe straten waarbij auto’s en het overige verkeer om de woningen heen worden geleid naar de nabijgelegen geclusterde parkeerkoffers is een belangrijk kenmerk van de wijk. Parkeerplaatsen zijn op korte loopafstand aan het einde van ieder woonblok gesitueerd waarbij een groot deel van de woningen een eigen privé plaats krijgt toegewezen.

Om een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving te waarborgen zijn de woningen voorzien van duurzame energieoplossingen. De woningen krijgen een warmtepomp met energie uit een warmte-koude opslag. Met de warmte die vrij komt wordt duurzaam omgegaan en vloeit schone lucht terug middels een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

De woningen zijn ontworpen door DAT Architecten en refereren naar de karakteristieke stijl van ir. Frits Peutz. De woningen sluiten hierdoor aan op de oorspronkelijke door Peutz ontworpen buurt en doen daarmee recht aan de cultuurhistorische waarden. In de woningen zijn de details van Peutz goed terug te zien. Ranke 3-laagse woningen met zo nu en dan een kleine verspringing van bakstenen in een zandkleurige gevel. Elke woning is voorzien van een vast bankje voor het keukenraam dat mee ontworpen is zodat er rustig in de ochtend kan worden genoten van een kopje koffie.

Nieuwbouw in Breda
Bekijk hier overige Van Wanrooij nieuwbouw projecten in Breda.

Wil jij ook wonen in de Pionier?

Heb je interesse in een energiezuinige nieuwbouw woning in de Pionier? De bouw van fase 1 is al gestart.

De Pionier - kavelkaart

Bespaar op maandelijkse energielasten

Met de huidige gas- en stroomprijzen is energiezuinigheid actueler dan ooit. Wist je dat bijna 80% van de woningvoorraad in Nederland gebouwd is voor 1992? De energielasten voor dergelijke (vaak minder goed geĂŻsoleerde) woningen kunnen met de actuele energieprijzen flink oplopen. Wil je meer wooncomfort, met lagere energielasten en toekomstbestendig wonen?

Dat kan met een gasloze en energiezuinige nieuwbouwwoning in De Pionier. Alle woningen in het project hebben standaard het A+++ energielabel! Dat wil zeggen dat de woningen een zeer goede isolatiewaarde hebben en energiezuinig zijn.

Lees meer over energielasten

Shape Architect aan het woord

“Eigentijds wonen in een herkenbare stijl die aan vroeger herinnert”

We hebben de nieuwbouw in de Heuvel ontworpen met veel respect voor het oude plan van Peutz. Zo volgt het stratenplan de bestaande stedenbouwkundige lijnen en hebben we de karakteristieke, hoge profielen van de oude woningen overgenomen. Tussen de woonblokken zijn royale, groene openbare ruimtes aangebracht die de straten onderling met elkaar verbinden.

De verschillende woningtypes liggen in beide wijkdelen door elkaar, waardoor in alle fases woningen van verschillende groottes worden gerealiseerd. De hoogte is voor vrijwel alle woningen 3 lagen. Al met al is dit een project een fraai voorbeeld geworden van eigentijds wonen in een voor veel Bredanaars herkenbare stijl die aan vroeger herinnert.
 

Desiree Vermeer | DAT architecten

Wat zijn jouw woonwensen?
Geef je woonwensen door en blijf je op de hoogte van relevante nieuwbouwprojecten in de door jou aangegeven regio(’s)!
Vul je woonwensen in

De omgeving

Legenda

  • Project
  • Onderwijs
  • Natuurgebied
  • Winkelcentrum/Supermarkt
  • Bezienswaardigheid
  • OV
  • Uitvalsweg

Nieuws en meer

Nieuwbouw
Bouwdepot voor een nieuwbouwwoning
Nieuwbouw
Leenruimte energiezuinige woning

Contact met makelaar

Van de Water Breda
Nikki Vermeeren
Van der Sande Makelaars - Breda
Patricia van de Wijer

Heb je vragen over dit project?

Betrokken partijen

Projectontwikkeling
Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling
Keukens & badkamers
Huysinc
Architect
DAT architecten
Notaris
Appels notarissen
Huysinc
Specialist in keukens, badkamers en tegels
Ontdek Huysinc

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van (toekomstige) nieuwbouw in de regio