Staete Makelaars Boxtel

Louise Vugts

Boxtel

Heem van Selis

Boxtel

Heem van Selis

Heerlijk wonen in Boxtel

Aan de noordrand van Boxtel, tussen de Bosscheweg, de A2 en de Dommel is de nieuwe woonwijk Heem van Selis vol in aanbouw. Er komen in totaal circa 470 woningen. De locatie ligt op 10 minuten fietsen van het centrum en het station van Boxtel en op 15 autominuten van Den Bosch. Eindhoven en Tilburg zijn binnen 30 minuten bereikbaar. De nieuwe woonwijk ligt aan het Sparrenrijk en landgoed Venrode. Ook de Kampina met de prachtige heide en vennen ligt op korte afstand. Kijk hier alvast rond in jouw nieuwe wijk!

Projectupdate
Alle woningen in dit project zijn verkocht. We helpen je graag aan een nieuwe woning. Bekijk het aanbod in regio Den Bosch. Bekijk hier het aanbod.

Wijkinformatie
We willen jou als (toekomstige) bewoner van de wijk Heem van Selis graag informeren over de ontwikkelingen in de wijk zoals (weg)werkzaamheden en praktische zaken zoals afvaldiensten, speeltuinen en waterbeheer. Meld je aan voor de Heem van Selis Wijkinformatie en je ontvangt onze praktische updates in je mailbox als er nieuws is! Aanmelden wijkinformatie Heem van Selis.

360 graden beelden juni 2024

Het gebied Heem van Selis

Legenda

  • Project
  • Bezienswaardigheid
  • Natuurgebied
  • Sport
  • Ziekenhuis
  • Winkelcentrum/Supermarkt
  • Onderwijs
  • OV
  • Uitvalsweg
  • Kinderopvang

Gebied in beeld

Kijk rond in Heem van Selis

Wonen in Boxtel

Boxtel heeft met zijn rijke historie, fraai cultureel erfgoed en gezellig centrum met smaakvolle eetgelegenheden en fijne winkels voor iedereen iets te bieden. Tel daarbij de overweldigende natuur op en je begrijpt dat er binnen en buiten de gemeente veel te beleven valt.

Bijzonder is het Oertijdmuseum, het grootste geologisch museum van Nederland, en het 700 jaar oude Kasteel Stapelen. Wil je lekker wandelen, fietsen of sportief genieten? Dat kan prima in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Of laat je verrassen door het sterk afwisselende landschap rondom Boxtel met de slingerende beken in het Dommeldal en de heidevelden in de Kampina. Of misschien het Rondje Boxtel kanoën op de Dommel? Je komt dan langs prachtige natuur en beleeft Boxtel vanuit een ander perspectief. 

 

Beleef het in Heem van Selis

Eén van de mooiste kenmerken van het Heem van Selis is zijn ligging in het groen. Vanuit de wijk kijk je over de weilanden naar het prachtige Dommeldal, tot aan de overburen in Munsel, 250 meter verderop.

Deze prachtige nieuwe woonwijk ligt aan de noordelijke entree van Boxtel, tussen het weidse Dommeldal en het gehucht Selissen dat sinds 1293 bekend is. Heem betekent iets als ‘thuis’. De nieuwe woonwijk heeft alles om je straks heerlijk thuis te voelen. Waar een fijn buurtgevoel kan ontstaan door de schaal en landschappelijke beslotenheid.

Het Heem van Selis krijgt een gemoedelijke dorpse sfeer met een grote variatie in woningtypen. Van starterswoning tot royale villa. De woningen stralen rust uit en zijn ontworpen voor het woonplezier. De enige doorgaande weg is de slingerende en bomenrijke Laan van Selis, waar alle woonstraatjes op aansluiten. Vanuit het middengebied met aan elkaar verbonden groenpleinen lopen ‘waterstraten’ richting het weidse uitzicht aan het Dommeldal. De doorgaande fietsroutes vormen de belangrijke verbindingen tussen buurtschap Selissen, Heem van Selis, het Dommeldal, Munsel en Het Groene Woud.

Eén met de natuur!
Eén van de mooiste kenmerken van het Heem van Selis is zijn ligging in het groen. Vanuit de wijk kijk je over de weilanden naar het prachtige Dommeldal, tot aan de overburen in Munsel, 250 meter verderop. Ook in deze prachtwijk zelf wordt alleen verharding aangebracht waar het echt nodig is. De sfeer moet zo groen mogelijk worden. Dat is goed voor de duurzaamheid en de leefbaarheid. De enige grote hoofdweg is de slingerende Laan van Selis, waar alle andere straatjes op aansluiten. In de middenzone van de wijk komt een park. Een snelfietspad en lokale fietspaden vormen de belangrijke verbindingen tussen buurtschap Selissen, Heem van Selis, het Dommeldal en Het Groene Woud.

Wonen achter een groen scherm

Een groot voordeel voor de toekomstige bewoners van het Heem is dat je binnen enkele minuten op de A2 zit richting Den Bosch/Utrecht of Eindhoven. Maar hoe zit dat dan met de geluidsoverlast? Goede vraag. Om in de nieuwe wijk een goed woon- en leefklimaat te krijgen komt er een geluidsscherm langs de snelweg. Dit komt er net zo uit te zien als dat in Vught. Dit prima functionerende scherm is behalve heel nuttig ook mooi aangekleed, want niet alleen het oor, maar ook het oog wil wat, toch? Tegen de akoestische betonnen elementen komt een flinke begroeiing die tevens helpt tegen fijnstof en goed is voor de biodiversiteit.

Bij de Dassenburcht, net ten noorden van de wijk, wordt het scherm circa 5,5 meter hoog. Langs de wijk zelf, tot aan het Dommeldal, wordt het ongeveer 7 meter hoog en ligt het verder van de A2 af. Tussen het scherm en de wijk komt een ecologische bufferzone van zo’n 20 meter breed. In de praktijk betekent dit dat alleen bewoners van woningen in de buurt van het scherm op de achtergrond wat autoverkeer kunnen horen vanuit hun tuin, maar niet heel storend of hard. Een extra geluidwerende maatregel is dat we geen ventilatieroosters toepassen, maar andere balansventilatievoorzieningen.

Blijf altijd op de hoogte.

Blijf op de hoogte van (toekomstige) nieuwbouw in de regio.