Login kopers

Nieuwbouwproject Benschop Zuid

Op deze website presenteren wij onze ontwikkelvisie voor “Benschop-Zuid”. Benschop is een mooi dorp in het Groene Hart waar het fijn wonen is. Dat moet natuurlijk zo blijven en daar kunnen we met de realisatie van onze visie aan bijdragen. De komende tijd gaan wij graag met je in gesprek!

Wij willen graag een visie ontwikkelen vóór en door de Benschopper. Om de leefbaarheid en de vitaliteit van Benschop ook de komende jaren op peil te houden moet er wel iets gebeuren! Denk bijvoorbeeld aan verenigingen die actieve leden zien vertrekken, steeds kleinere schoolklassen door gebrek aan kinderen en jongeren of ouderen die noodgedwongen moeten verhuizen, omdat er in Benschop geen passende woning gevonden kan worden.

Visie
Van Wanrooij Projectontwikkeling heeft haar visie voor een gebiedsontwikkeling met veel enthousiasme aan de gemeente gepresenteerd. Ons plangebied ligt ten zuiden van het dorp en grenst aan de oostkant met de sportvelden en het Wilhelminapark (Bosplan). Daarbij sluit het goed aan bij de bestaande landschappelijke lijnen. De sportvoorzieningen, de basisscholen, de winkels en het centrum op loopafstand maken het plangebied erg geschikt voor een nieuwe ontwikkeling.

Het gebied, dat wij Benschop-Zuid hebben genoemd, biedt veel kansen voor Benschop. Of dat nu de aanleg van een natuurspeeltuin met kabelbaan is, een boomgaard, waar de kinderen lekker kunnen ravotten, hutten bouwen en vissen of de aanleg een leuke wandelroute die mooi aansluit op het Wilhelmina park.

Zelfs een nieuw gebouw voor de basisscholen, waardoor op een andere plek in Benschop weer ruimte ontstaat voor nieuwe ontwikkelingen, behoort tot de mogelijkheden.

INBO architecten heeft voor ons een stedenbouwkundige verkenning opgesteld. Daarbij hebben zij de kansen en mogelijkheden onderzocht en vertaald in een schets. Uiteraard is daarbij rekening gehouden met veel bestaande kwaliteiten die Benschop te bieden heeft, zoals het prachtige slagenlandschap, brede waterlopen, witte bruggetjes en het landelijk wonen.

De stedenbouwkundige verkenning hebben wij in september 2021 onder de aandacht gebracht bij de direct omwonenden. Tijdens deze avond hebben wij kennisgemaakt en onze visie toegelicht. Daarnaast was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Zoals gezegd gaan wij op zoek naar een plan dat zo goed mogelijk aansluit op de wensen van het dorp en de dorpsgenoten. Daarvoor organiseren wij zeer binnenkort een informatieavond. Via deze website en door je aan te melden voor onze nieuwsbrieven houden wij je op de hoogte.

Heb je vragen of aanbevelingen voor onze visie? Bel dan gerust. Het telefoonnummer is 073-5340400. Je kunt ook een e-mail sturen naar projecten@vanwanrooij.nl

Heb je interesse in een toekomstige woning? Laat dan je gegevens achter voor de makelaar en blijf op de hoogte.

 

Goedemorgen, ik ben je contactpersoon. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen over dit project? Aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Stijlelement W voor op website.jpg
je contactpersoon bij Van Wanrooij Kantoor Geffen 073-5340400 E-mail je contactpersoon
Stijlelement W voor op website.jpg
je contactpersoon bij Van WanrooijKantoor Geffen

Legenda

Natuurgebied
Onderwijs
Sport
Winkelcentrum/supermarkt

Nieuws en meer

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en bekijk video's en foto's