Login kopers

Binnenkijken bij Mathijs

vrijdag 6 november 2020

Mathijs geniet volop van zijn nieuwe woning in de Bossche wijk Boschveld. “Ik woon hier echt met veel plezier. Een heerlijke ruime woning op een heel mooie plek, dicht bij het centrum van de stad.”

Mathijs heeft er alles aan gedaan om de woning zo ruim mogelijk te maken en benutte vrijwel alle mogelijkheden die de ontwikkelaar te bieden had. In de eerste plaats was dat een uitbouw van 2,40 meter over de volle breedte aan de achterzijde van de woning. “Dat geeft direct al veel meer indelingsmogelijkheden.” Bij goed weer kan hij de leefruimte op de benedenverdieping nog aanzienlijk vergroten dankzij de openslaande tuindeuren. “Dat geeft toch een veel ruimtelijker indruk dan een schuifpui.” De tuin biedt met een eettafel tegen het huis aan en een loungehoek aan de achterkant volop mogelijkheden voor een aangenaam verblijf.

Ik woon hier echt met veel plezier

Mathijs koos bij de inrichting van de benedenverdieping voor lichte kleuren, voornamelijk wit- en grijstinten met een enkel donkerder of kleurig accent, zoals de kussens in de zithoek. In combinatie met de lichte, houten visgraat vloer overheerst rust en ruimte in dit interieur. Op de eerste etage beschikt hij over drie slaapkamers en een badkamer met regendouche, gekocht in het Warenhuys van Van Wanrooij. Op de grote zolderetage heeft Mathijs twee dakramen laten aanbrengen “voor meer lichtinval en frisse lucht.”

De keuze voor een stalen deur met glas tussen hal en woonkamer draagt eveneens bij aan de sfeer van ruimtelijkheid en licht die Mathijs nastreeft. “Het maakt de keuken meteen een stuk groter.” Een wit kookeiland met grijs werkblad en een grote strakke spoelbak geeft hem volop kans zijn kooktalent te ontplooien. Het kookeiland heeft een barretje met twee krukken aan de kant van de erker aan de voorzijde van de woning. Afzuigkap en lichtspotjes zijn verwerkt in een koof onder het plafond. De bijbehorende royale witte wandkast zorgt voor veel bergruimte en biedt bovendien plek aan een magnetron, een oven en een nisje. 

"Wat betreft inrichting en kleurkeuze heb ik het meeste toch wel zelf bedacht en ik ben heel blij met het resultaat.”

Mathijs koos de keuken uit bij Van Wanrooij Warenhuys in Waardenburg. In de overgang van keuken naar zithoek heeft hij het houten tafelblad van de eettafel ovaal laten maken om de doorloop zo breed mogelijk te houden. De donker beklede stoelen geven aan de eethoek een warme sfeer, zeker in combinatie met de warmkleurige verlichting.

Meer inspiratie? Lees het interview met de andere kopers!  

Of bekijk het hele kiesmagazine.

  • Timo Sorber_86A6118.jpg
  • Timo Sorber_86A6125.jpg
  • Timo Sorber_86A6127.jpg
  • Timo Sorber_86A6135.jpg
  • Timo Sorber_86A6148.jpg