Aalsmeer

Buitenveen

Heerlijk wonen in Aalsmeer

In gemeente Aalsmeer, tussen de wijk Nieuw Oosteinde (Aalsmeer) en Westwijk (Amstelveen) in, wordt nieuwbouwproject Oosteindedriehoek gerealiseerd. Het eerste – en grootste – stuk betreft deelgebied 1, dit is een gezamenlijke ontwikkeling van Roosdom Tijhuis, Eigen Haard en Van Wanrooij Projectontwikkeling. De Oosteindedriehoek wordt een groene, waterrijke wijk met energiezuinige woningen. Een heerlijke plek om te wonen!

Bekijk de website www.buitenveen.nl voor meer informatie over Buitenveen.

Planning
Het bestemmingsplan is vastgesteld door de Gemeenteraad. Naar verwachting gaan de eerste woningen eind 2024 in verkoop, de verhuur van de sociale huurwoningen zal door Eigen Haard worden verzorgd. In totaal gaat het om ruim 850 woningen die in verschillende fases zullen worden ontwikkeld en gebouwd. Er wordt gestart aan de kant van Nieuw Oosteinde en er zal richting de toekomstige rotonde aan de Legmeerdijk worden gebouwd.

Op de hoogte blijven over dit project? Bekijk dan de website www.buitenveen.nl voor meer informatie over Buitenveen.

Deelgebied 1

De ontwikkeling van deelgebied 1 is in volle gang. Dit zijn circa ruim 850 woningen in verschillende prijscategorieën: 

 • Sociale huur (door Eigen Haard);
 • Middeldure koop en huur;
 • Vrije sector koop;
 • Appartementen en eengezinswoningen.


Het stedenbouwkundig plan is afgerond en het bestemmingsplan is vastgesteld. Hoe de wijk en de woningen er ongeveer uit komen te zien, is te zien in het beeldkwaliteitsplan. Deelgebied 1 bestaat uit 3 buurten die ieder een eigen sfeer en uitstraling hebben. Buurt 1 – gelegen aan de kant van Nieuw Oosteinde – krijgt een dorpse sfeer en uitstraling met groene voortuinen en huizen met een kap. Buurt 2 – aan de Legmeerdijk – krijgt een stoere, meer stedelijke uitstraling met appartementen en eengezinswoningen gelegen aan woondekken waaronder geparkeerd wordt. En tot slot buurt 3 – de grootste buurt – krijgt een zogenaamde suburbane uitstraling. Dat zijn blokken met woningen en enkele appartementen die rondom parkeerhofjes zijn gelegen, veelal met een plat dak met fraaie metselwerkarchitectuur.

Ontdek Buitenveen

De omgeving

Legenda

 • Onderwijs
 • Kinderopvang
 • Woonboulevard
 • Uitvalsweg
 • Natuurgebied
 • Winkelcentrum/Supermarkt
 • OV
 • Project

Oosteindedriehoek in beeld

Wat zijn jouw woonwensen?
Geef je woonwensen door en blijf je op de hoogte van relevante nieuwbouwprojecten in de door jou aangegeven regio(’s)!
Vul je woonwensen in

Betrokken partijen

Projectontwikkeling
Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling
Projectontwikkeling
Roosdom Tijhuis Projectontwikkeling
Woningstichting
Woningstichting Eigen Haard
Ontdek Aalsmeer
Aalsmeer is een watersport gemeente met vele mogelijkheden. Met de Westeinderplassen heeft de gemeente Aalsmeer het grootste, en het mooiste binnenwater van Nederland binnen haar gemeentegrenzen.

Nieuws en meer

Blijf altijd op de hoogte.

Blijf op de hoogte van (toekomstige) nieuwbouw in de regio.